Gaziantep’te Suriyeli yaşlı kadına tekmeli saldırı

Gaziantep'te Suriye uyruklu yaşlı bir kadın, 'çocuk hırsızına benzetildiği' öne sürülerek saldırıya uğradı. Yaşlı kadın yaşadığı olay sonrasında gözyaşlarına hakim olamazken, tekme atan kişi ise gözaltına alındı.

GÜNDEM 31.05.2022, 14:37 01.06.2022, 11:57
Gaziantep’te Suriyeli yaşlı kadına tekmeli saldırı

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Gaziantep’e gelen 70 yaşındaki Suriyeli yaşlı kadın, şehirde daha önce görülen ‘çocuk hırsızına benzetildiği' gerekçesiyle bir şahsın tekmeli saldırısına maruz kaldı. Yaşadığı olay üzerine çaresizce ağlayan kadının görüntüleri yürek burktu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı yaşanan olay üzerine inceleme sağlayarak saldırganı arama çalışmaları başlattı. Saldırıyı yapan kişinin S.Ç. olduğu tespit edilerek, gerçekleştirilen operasyonla zanlı gözaltına alındı.

“Kriminal suçlara izin vermeyeceğiz”

Tekmeli saldırıya uğrayan ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen 70 yaşındaki kadın bölge kaymakamı tarafından evinde ziyaret edildi. Gaziantep Valisi Davut Gül ise yaşanan olay sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Yaşlı ve engelli teyzemize saldırıda bulunan şahıs emniyetimizin titiz çalışmaları sonrası tespit edilerek, savcılık tarafından gözaltına alınmıştır. Kaymakamımız, teyzemizi evinde ziyaret etmiş ve devletimizin yardımını kendisine göstermiştir. Bu tarz Kriminal suçlara fırsat tanımayacağız. Yaşananlar için üzgünüz" dedi.

Sosyal medyadan mülteci konusunda siyasetçilere “duyarlı olun” çağrısı

Zanlının birden fazla suçtan sabıka kaydının bulunduğu belirlenirken, bazı sosyal medya hesaplarından, Suriyeli kadına gerçekleştirilen şiddet görüntüleriyle ilgili yapılan bazı paylaşım ve yorumlarda, Suriyeli sığınmacılara yönelik fazlalaşan söylemlerin şiddeti etkilediği vurgulanarak siyasetçilere duyarlı olunması konusunda çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)