Erdoğan, sanatçılarla iftarda buluştu

Erdoğan, "Teliften korsanla mücadeleye, sinemadan tiyatroya kadar çok sayıda farklı başlık altında sunduğumuz desteklerle sanatçılarımıza sahip çıkıyoruz." dedi.

GÜNDEM 16.04.2022, 23:07 17.04.2022, 13:49
Erdoğan, sanatçılarla iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçılarla buluştuğu iftar programında gerçekleştirdiği konuşmada, katılımcıların ramazanını kutladı.

Türkiye'nin sanat ve kültürüne yaptıkları katkılar sebebiyle sanatçılara teşekkür eden Erdoğan, medeniyet adı verilen ve tarifi dahi kolay olmayan bir kavramın en önde gelen unsurlarından birinin de kültür ve sanat olduğunu dile getirdi.

"Sizler toplumun aynasısınız"

Erdoğan, gelişme aşamasında ilerleyen toplumları birbirlerinden ayrıştıran, özgün yönlerini en iyi biçimde ortaya koyan farkın müzikten mimariye kadar oldukça geniş bir yelpazeye yayılan kültür ve sanat ürünleri olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yani sanatçılar ve kültür insanları, toplumun kendi rengine kavuşmasını ve daha da ötesinde bunu bütün dünyaya yansıtmalarını tesis eden birer medeniyet lokomotifleridir. Sanatçılarımız, yaptıkları sanat dalının da ötesinde işte böyle bir görevin, işte böyle kritik bir sorumluluğun da sahibidirler. Aslında sanatçılar toplumların aynalarıdır. Toplumun hayali, derdi, zevki ve birikimi sanatçısını yönlendirir, biçimlendirir. Ülkemiz, bir dönemine adeta damga vuran tarihiyle bağlarını tamamen kopartma anlayışının en büyük faturalarından birini kültür-sanat alanında ödemiştir. Bir közün üstüne ne kadar toprak atsanız da eğer mayanız sağlamsa içten içe yanar. Milletimiz de tüm bu değerlerine sahip çıkarak, bu yıkıcı dönemi de aşmıştır. Bu vesileyle, 'duayen' sıfatını almayı hak eden bütün sanatçılarımızı yad ediyoruz. Onların elinden aldıkları bayrağı gururlu bir şekilde taşıyan sanatçılarımıza başarılar temenni ediyoruz."

"Yeni neslin yaptıklarını da takip ediyorum"

Yeni neslin geleneksel müziklerden sanata değin her alandaki tüm birikimleri modern yorumlarla bir araya getirerek ortaya koydukları ürünleri de yakından izlediklerini dile getiren Erdoğan, sosyal medyanın ve internetin verdiği olanakları kullanarak, bahse konu eserleri Türk milletinin yanında bütün dünyanın beğenisine sunan şarkıcılarla gurur duyduklarını dile getirdi.

Erdoğan, ilhamını bu medeniyetten, bu halktan ve bu topraklardan alan hiçbir eserin başarısız olma ihtimalinin bulunmadığına inandığının altını çizerek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Verdiğimiz desteklerle her daim sanatçılarımızın yanındayız. Teliften korsanla mücadeleye, sinemadan tiyatroya kadar çok sayıda farklı başlık altında sunduğumuz desteklerle sanatçılarımıza sahip çıkıyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye'nin inşasında en kritik misyonlardan biri artık sizlere düşüyor. Biz, yalnızca bir kalkınma hamlesi değil, bir medeniyetin yükselmesi peşindeyiz. Bunu da Allah'ın izniyle sizlerle birlikte başarıyor olacağız."













Yorumlar (0)