Erdoğan, engelli vatandaşlarla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Engelli kardeşlerimize ilişkin ön yargıları kırdığımız oran doğrultusunda onların önünde bulunan engelleri kaldırabiliriz. Cumhurbaşkanı olarak halkımızdan engelliler hususunda daha çok dayanışma ve hassasiyet bekliyorum.” dedi.

GÜNDEM 28.11.2021, 22:20
Erdoğan, engelli vatandaşlarla buluştu

Erdoğan, 'Engelleri Beraber Aştık İzmir Buluşması' programı kapsamında engelli yurttaşlarla buluştu.


Metin Şentürk: Gözüm bir yerlerden ısırıyor

Programın gerçekleştirildiği salona, ünlü sanatçı Metin Şentürk ve küçük bir kızın söylediği 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' adlı şarkının eşliğinde giriş yapan Cumhurbaşkanı, Şentürk ve Lokman Ayva ile şakalaştı. Erdoğan, şarkının bitmesiyle birlikte Şentürk’e, “Metin çok iyi söylüyorsun.” diye seslenince, Şentürk, “Sizin verdiğiniz duygu sayesinde.” diye yanıt verdi. Erdoğan, salonda Ayva’yı gördükten sonra, “Metin, Lokman'ı tanıyor musun?” diye sordu. Şentürk ise “Gözüm bir yerlerden ısırıyor.” diye esprili bir yanıt verdi. 

"19 senedir engelliler için çalışıyoruz"

AK Parti dönemiyle birlikte engelli yurttaşlar için yapılan faaliyetleri anlatan Erdoğan, “19 senedir AK Parti olarak engelliler için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Türkiye'ye dünyanın en geniş çaplı sağlık ve sosyal güvenlik sistemini kazandırdık. Engelli vatandaşlarımıza istihdamdan eğitime kadar her alanda imkanlar sunduk. Yaptığımız tüm çalışmalarla engelleri beraber aştık. Şu ana değin 62 bin 337 engelli vatandaşımızın atamasını yaparak bir rekor kırdık. An itibarıyla kamuda çalışanların yaklaşık yüzde 2'si engelli bireylerden oluşmaktadır. Hedefimiz ise bu oranı artırmak." dedi. 

"Devletin çabası yetmez"

Engelli yurttaşların, engelleri aşmanın tamamen bir inanç meselesi olduğunu ispatladıklarını, engellilerin her alanda elde ettiği başarılardan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, "Kentleri, caddeleri, okulları engelliler için yeniden dizayn ettik. Diğer yandan, engellilerin toplumda hak ettikleri konumu alabilmesi yalnız başına devletin çabalarıyla mümkün değildir. Herkesin bu sürece destek vermesi gerekiyor. Engelli kardeşlerimize ilişkin ön yargıları kırdığımız oran doğrultusunda onların önünde bulunan engelleri kaldırabiliriz. Cumhurbaşkanı olarak halkımızdan engelliler hususunda daha çok dayanışma ve hassasiyet bekliyorum." diye konuştu. 

Erdoğan, programın akabinde görme engelli Bager Çalışçı’nın piyanosu ile çaldığı 'Yemen Türküsü'ne ve Şentürk’ün parçalarına eşlik etti.







































Yorumlar (0)