Boğaziçi Üniversitesi davasında karar çıktı

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar esnasında Kabe fotoğrafının yere serilmesine dair 2'si tutuklu 7 öğrencinin, 'Halkı kin ve düşmanlığa açık bir şekilde tahrik etme' suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı davada karar açıklandı.

GÜNDEM 17.03.2021, 20:45 18.03.2021, 15:48
Boğaziçi Üniversitesi davasında karar çıktı

İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada savunma yapan sanık Hazar Kolancalı, "Delil niteliğine sahip haber açıkça hakaret içeriyor. Buradan çıktıktan sonra can güvenliğimiz var mı bilemiyorum. Bizi teşhis ettiğini iddia eden güvenliği tanımıyorum. Uzun bir süredir kötü hissediyorum. Neden burada olduğumu anlamış değilim. Fiziksel olarak iyi görünüyor olabilirim fakat psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Eseri asan kişiyi görmedim." ifadelerini kullandı. 

Suçlamaları reddettiler

Sanık Eda Kalafat ise, "Bahse konu etkinlik LGBTİ kulübü ile ilişkili değil. Olay ile ilgili olan gelişmelerden haberim yok." dedi. Sanık Rümeysa Özüyağlı ise, "Eser ile ilgili gelişmeleri bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş'ın tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme, sanıkların duruşmalarda hazır bulunmaktan muaf tutulmasına karar vererek, duruşmayı 5 Temmuz tarihine erteledi.

Yorumlar (0)