Bilim Kurulu'ndan 3 büyükşehir için maske zorunluluğu önerisi

Bilim Kurulu tarafından İstanbul, Ankara ve Bursa için dışarıda maske kullanımının zorunlu hale getirilmesi gerektiği önerisinde bulundu.

GÜNDEM 17.06.2020, 19:48 18.06.2020, 08:35
Bilim Kurulu'ndan 3 büyükşehir için maske zorunluluğu önerisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında koronavirüse ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Normalleşme döneminin en mühim kontrol mekanizmalarından olan 1,5 metrelik sosyal mesafe, el hijyeni ve maskenin çok büyük bir önemi olduğunu ifade eden Fahrettin Koca, yaşamın devam ettiğini fakat kontrollü bir hayatın devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Bilim Kurulu'ndan maske zorunluluğu önerisi

İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından bölgesel olarak illerde salgının seyrine bağlı olarak her türlü tedbirin alınacağını kaydeden Koca, maske kullanımına ilişkin mevcut olarak 45 ilde dışarıda maske takılmasının zorunlu hale getirildiğini ifade etti. Bu illere ilave olarak Bilim Kurulu'nun İstanbul, Ankara ve Bursa'da da maske kullanımın zorunlu olması önerisinde bulunduğunu açıkladı.

Maske kuralına birçok ilde uyulmuyor

Koca, İstanbul'da kaydedilen artışın çok ciddi olmadığını ama Bilim Kurulu tarafından maske kullanımının önerildiğini kaydederek maske zorunluluğu olmamasına karşın birçok ilde ve kapalı alanda bunun sağlanmadığını kaydetti.

Yorumlar (0)