Beş partiden ortak karar

Meclis Genel Kurulunda, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin neticelerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu oluşturulmasına dair önerge oy birliği ile kabul gördü.

GÜNDEM 02.03.2023, 21:32
Beş partiden ortak karar

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunda, Kahramanmaraş'a bağlı Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin neticelerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu oluşturulmasına dair önerge oy birliği ile kabul gördü. 



Beş partiden ortak önerge

Genel Kurulda, depremlerin neticelerinin bütün yönleriyle araştırılması, depreme karşı dirençli yapı stoku oluşturulması ve kentsel dönüşüm uygulamalarındaki etkinliğin artırılması amacıyla alınması gereken önlemlerin belirlenmesi maksadıyla TBMM'de grubu olan partiler tarafından Meclis Başkanlığına iletilen önergeler birleştirildikten sonra görüşüldü.



Oy birliği ile kabul gördü

Vekillerin konuşmaların akabinde gerçekleştirilen oylamayla Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin neticelerinin araştırılması için TBMM Araştırma Komisyonu oluşturulmasına oy birliğiyle karar verildi.

Yorumlar (0)