Bakan Yumaklı’dan kurbanlık açıklaması: Hayvan sayımız yeterli

Kurbanlık hayvan sayısının yeterli olduğunu açıklayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Et fiyatlarındaki spekülatif durumun kurban fiyatlarında da olma potansiyeli vardı ama aldığımız önlemlerle ve açıklanan kurbanlık fiyatlarıyla öyle olmayacağı görülmüş oldu” dedi.

GÜNDEM 07.05.2024, 13:47 08.05.2024, 13:19 Şeyda Gül
Bakan Yumaklı’dan kurbanlık açıklaması: Hayvan sayımız yeterli

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemeye ilişkin soruya yanıt verdi. Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemede Meclis takvimini bilmediğini ifade eden Bakan Yumaklı, bu yıl Meclis kapanmadan görüşülür diye düşündüğünü söyledi. “Adalet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri ve bizim bakanlığımız işbirliğinde çalışılıyor” diyen Bakan Yumaklı, her kurumun sorumlulukları olduğunu dile getirdi. “Bakanlıklar, belediyeler, kurumlar... Daha önce de söylediğimiz gibi herkes sorumluluklarını yerine getirecek, yasal düzenleme gerekiyorsa yapılacak, şimdi biz o kısımdayız” ifadelerini kullanan Bakan Yumaklı, o devreye girdikten sonra herkesin sorumluluklarını yerine getireceğini vurguladı.

Kurbanlıkla ilgili hiçbir sıkıntı olmayacak

Kurbanlıkla ilgili hiçbir sıkıntı olmayacağını belirten Bakan Yumaklı, kurbanlık hayvan sayısının da yeterli olduğunun bilgisini verdi. Et fiyatlarındaki spekülatif durumun kurban fiyatlarında da olma potansiyeli olduğunu kaydeden Bakan Yumaklı, “Ama aldığımız önlemlerle ve açıklanan kurbanlık fiyatlarıyla öyle olmayacağı görülmüş oldu” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)