Akar ve komutanlar o bölgede

“Pençe-Kartal” ve “Pençe-Kaplan” operasyonlarını komuta eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nın komuta kademesi sınır bölgesine geldi.

GÜNDEM 19.06.2020, 14:18 19.06.2020, 15:31
Akar ve komutanlar o bölgede

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na geldi. Akar ve komutanlar, Pençe-Kaplan Operasyonu'nu sevk ve idare ettikleri sınır hattındaki harekât merkezinde başarıyla süren harekâtı takip ediyor.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Pençe-Kaplan Operasyonu'nun sevk ve idare edildiği sınır hattındaki harekât merkezine geldi.

Buradan askerî helikopterlerle 23. Piyade Tümen Komutanlığına geçen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi, sınır hattındaki birliklerin komutanları ile toplantı gerçekleştirdi. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi daha sonra Pençe-Kaplan Harekâtı’nın sevk ve idare edildiği harekât merkezine geçtiler.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamalarda, son dönemde Irak'ın kuzeyinden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüsleri düzenlendiği ve bu teşebbüslerin arttığı, hudutlar ve halkın güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından Pençe-Kartal ve akabinde Pençe-Kaplan Operasyonu başlatıldığı ve Pençe-Kaplan Operasyonu’nun planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulanmıştı.

Pençe-Kartal Operasyonu ile ilk hedefler imha edilmiş ardından kesinti yapılmaksızın Pençe-Kaplan Operasyonu düzenlenmişti. Pençe-Kaplan Operasyonu ile önce bir süre PKK hedefleri vurularak yumuşatılmış ardından kahraman komando birlikleri, Haftanin'de teröristlere ait hedeflere havadan ve karadan giriş yapmıştı. Temizlik çalışmaları başarıyla devam ediyor.

Yorumlar (0)