Aile Destek Programı için detaylar açıklandı

Aile Destek Programı kapsamında ayrıntıları duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şartları bulunduranların e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmaları gerektiğini açıkladı.

GÜNDEM 24.07.2022, 09:59 25.07.2022, 09:18
Aile Destek Programı için detaylar açıklandı

Hükümet tarafından maddi durumları yetersiz olan kesimlere dair çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu noktada Aile Destek Programı'nı açıklamıştı. Erdoğan tarafından duyurulan Aile Destek Programı'nın ayrıntılarını ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık vatandaşlara aktardı.

Aile Destek Programına kimler başvurabilir?

Resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan Bakan Yanık, "Türkiye meydana getirdiği refahı vatandaşları ile paylaşıyor. Yetkili bir sosyal devlet olma noktasında faaliyete alınan sosyal yardım planımız Türkiye Aile Destek Programına emekliler ve çalışanlar da başvuruda bulunabilecek. Çalışanlarımız için genel koşulları bulundurmaları ve hanede yaşayan kişi başı oluşan gelirin net asgari ücret miktarının 1/3’ünden düşük olması şartıyla, özel sektör personelleri, sanatkâr, esnaf ve diğer bağımsız görevliler yararlanabilir” dedi.

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman başlıyor?

Emekliler için açıklamada bulunan Yanık, “Emeklilerimiz için ise genel koşulları bulundurmaları ve hanede kişi başı oluşan gelirin net asgari ücret miktarının 1/3’ünden daha düşük olması şartıyla, BAĞ-KUR emeklileri, Emekli Sandığı emeklileri, SSK emeklileri, BAĞ-KUR, SSK ve Emekli Sandığı yetimleri ve dulları yararlanabilecek. Bunun yanı temmuz ayında başvuruda bulunan vatandaşlarımız Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları tarafından hak sahipliklerinin kabul edilmesi durumunda, bu onayı izleyen ilk ödeme sırasında başvuruda bulundukları ay içerisinde bulunmak üzere destek ödemesini alacaklardır. Ödemeler için net tarih bu cuma olacak. E-Devlet'e" girip başvuruda bulunabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Aile Destek Programı başvuruları için genel şartlar nelerdir?

  • Yardımdan faydalanabilmek için hanede bulunan kişi başına kazanımın net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 liradan daha az olması gerekmektedir.
  • 4 kişilik bir aile eğer 7 bin 300 liranın altında kazanım sağlıyorsa destekten faydalanabilir.
  • T.C. vatandaşlığı olmayanlar, adresi yurtdışında olanlar, son 15 gün içinde hanesindeki bir kişinin herhangi bir sosyal yardım başvurusunda bulunanlar, adres gizliliği kararı olanlar ve 18 yaşından küçük olanlar değerlendirmeye alınmayacak.
Yorumlar (0)