Adalet Bakanlığından gaziye hakaret!

Kumpas mağduru gaziye Adalet Bakanlığından "hakaret gibi teklif" iddiası.

GÜNDEM 22.07.2019, 20:26
Adalet Bakanlığından gaziye hakaret!

Doğruysa eğer, Adalet Bakanlığından kumpas mağduru gaziye hakaret gibi bir teklif yapıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Ergenekon kumpası ile 4 yıl 6 ay tutuklu kalan ve kumpasın çökmesiyle serbest bırakılan Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk, hakkını aramak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne başvurmuştu. Adalet Bakanlığının davadan vazgeçmesi için Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk'e 500 euro teklif ettiği iddia edildi.

İddia doğruysa çok çirkin!

1994 yılında Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonda mayına basarak gazi olan ve Bakanlar Kurulu kararıyla Cumhurbaşkanı tarafından Devlet Övünç Madalyası ve beratıyla ödüllendirilen Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk, 2009 yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün Ergenekon kumpası kapsamında tutuklanmıştı.

2014 yılında tahliye edilen Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk, kumpasın da çökmesiyle birlikte hakkını aramak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne başvurarak 4 yıl 9 aylık ‘haksız tutukluluğunun tazmini’ için Türkiye’den 500 bin Euro maddi, 500 bin Euro manevi tazminat talebinde bulundu.

Adalet Bakanlığından hakaret gibi öneri!

Adalet Bakanlığının ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne yazdığı dilekçede orta yolun bulunmasını istediği ve Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk’e, ‘lütuf hakkı’ kapsamında davasından vazgeçmesi için 500 Euro teklif edildiği ortaya çıktı.

Gazi, nezaketi elden bırakmadı!

Yaşanan skandal nitelikteki olayla ilgili FoxTV'ye açıklamalarda bulunan Gazi Üsteğmen Serdar Öztürk ise nezaketli bir üslup kullanarak "Adalet Bakanlığının yaptığı teklifin ciddiyetsiz olduğunu" söyledi.

Yorumlar (0)