"ABD'nin kararları mutabakat ruhuna aykırı"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Temsilciler Meclisi tarafından alınan kararlara ilişkin, "Hukuka, ABD ile Suriye konusunda vardığımız mutabakatın ruhuna aykırıdır." dedi.

GÜNDEM 30.10.2019, 14:36 30.10.2019, 15:26
"ABD'nin kararları mutabakat ruhuna aykırı"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Temsilciler Meclisi'nde Fırat'ın doğusuna yönelik yürütülen Barış Pınarı Harekâtı gerekçe gösterilerek Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına ilişkin yasa tasarısının ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesine tepki gösterdi. 

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hukuka, ABD ile Suriye konusunda vardığımız mutabakatın ruhuna aykırıdır. Türkiye teröre karşı haklı mücadelesinde başarılı olup dik durdukça ne yazık ki ülkemizi hedef alan iftira kampanyaları yoğunlaşmaktadır. Tarihi hadiseler parlamento sıralarında ideolojiler ışığında değil tarihçiler ve araştırmacılar tarafından bilimin ışığında ortaya çıkarılmalıdır. Zamanlaması hepimizi düşündüren bu yanlı tehditlere boyun eğmeyecek, ne terörle mücadelemize ne de tarihimize kara çaldırmayacağız. Hiçbir yaptırım kararı Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında teröre karşı verdiği haklı mücadeleyi durduramayacaktır." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)