7 ilde eş zamanlı kaçak sigara operasyonu: 214 gözaltı kararı

Sigara kaçakçılığı faaliyetleri yapan örgütlere yönelik 'Nefes' operasyonu başlatıldı. 7 ilde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonda 214 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyona ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İlk 6 ay içinde 3,8 milyon kadar kaçak sigara paketi ekiplerimiz tarafından ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 05.07.2022, 09:36 05.07.2022, 16:17
7 ilde eş zamanlı kaçak sigara operasyonu: 214 gözaltı kararı

7 ilde eş zamanlı olarak yürütülen 'Nefes' operasyonu kapsamında 214 şüpheli şahıs için gözaltı kararı verildi.

"514 milyon TL'lik vergi kaybının da önüne geçildi"

Sigara kaçakçılığı faaliyetlerini yürütenlere yapılan baskınların 6 aylık takip ile başladığını dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanarak ele geçirilen kaçak sigaralar ile 514 milyon TL'lik önemli bir vergi kaybının da önüne geçildiğini söyledi.

"Nefes, tütün mamullerine yönelik ilk büyük operasyondur"

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, "Tüm şehirlerde suç gruplarına ilişkin çalışmalar yapılmış ve 8 suç grubuna ait 615 adreste bu sabah itibari ile arama kararı verilmiştir. Savcılıklarımız ile birlikte koordine şekilde 214 şahıs için gözaltı kararı alınmıştır. Şu an itibariyle eş zamanlı şekilde 7 ilde bir operasyon daha yapılıyor. Düzenlenen 'Nefes' operasyonunun en önemi özelliği tütün mamulü ile makaron kaçakçılığına ilişkin düzenlenen ilk büyük operasyon olmasıdır. Bu sene ilk 6 içinde 3,8 milyon kadar kaçak sigara paketi ekiplerimiz tarafından ele geçirildi" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)