18 yaşındaki İpek Er'e tecavüzle suçlanıyordu! Jandarma'dan ihraç edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırı suçundan tutuklanmasının ardından tahliye edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'ın ihraç edildiği duyuruldu.

GÜNDEM 31.08.2020, 18:24 31.08.2020, 19:22
18 yaşındaki İpek Er'e tecavüzle suçlanıyordu! Jandarma'dan ihraç edildi

Batman Beşiri'de ailesiyle beraber yaşayan İpek Er, 16 Temmuz tarihinde Siirt'te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırısına uğradığına ilişkin bir mektup bırakıp intihar girişiminde bulunmuştu.

Er, 34 gün süren tedavisinin ardından kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

18 yaşında olan genç kızın geride bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği Musa Orhan için yakalama kararı çıkarılmıştı.

Tutuklanmıştı

Hakkında yakalama kararı çıkan Musa Orhan, teslim olmasının ardından yapılan sorgusuyla sevk edilmiş olduğu mahkemede 19 Ağustos tarihinde tutuklanmıştı.

Tahliye olmuştu

Orhan'ın avukatı, Orhan'ın kaçma şüphesi olmadığına ilişkin itirazda bulununca mahkeme heyeti tarafından Orhan'ın tahliyesi için karar çıkmış ve serbest kalmıştı.

Başsavcılığın itirazı reddedilmişti

Orhan'ın tepki alan tahliyesine Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edilmiş, mahkeme tarafından ise itiraz reddedilmişti.

Sosyal medyaya dek yansıyan çirkin olaya son olarak İçişleri Bakanlığı müdahale etti. Orhan'ın ihraç edilmesi için çalışmaların başladığını duyuran Bakanlık tarafından alınan karar bugün açıklandı.

İhraç edildi

Bakanlık tarafından şu açıklamaya yer verildi:

Yorumlar (0)