12 ilde DEAŞ'a baskın! 41 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 12 ilde gerçekleştirilen Bozdoğan-34 operasyonunun ayrıntılarını paylaştı.

GÜNDEM 01.05.2024, 09:44 02.05.2024, 09:21 Buse Önder
12 ilde DEAŞ'a baskın! 41 kişi yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, DEAŞ terör örgütüne yönelik 12 ilde "BOZDOĞAN-34" adı verilen operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 41 şüpheli terörist yakalandı.

Operasyonlar, Bolu, Eskişehir, İstanbul, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Nevşehir, Sakarya, Gaziantep, Şanlıurfa, Düzce ve Manisa'da gerçekleştirildi. Yakalanan şüphelilerin DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Operasyonlar neticesinde;

Bolu'da 5 şüpheli,

Eskişehir'de 1 şüpheli,

İstanbul'da 10 şüpheli,

Kırıkkale'de 5 şüpheli,

Kilis'te 5 şüpheli,

Kocaeli'de 4 şüpheli,

Nevşehir'de 3 şüpheli,

Sakarya'da 1 şüpheli,

Gaziantep'te 1 şüpheli,

Şanlıurfa'da 3 şüpheli,

Düzce'de 1 şüpheli,

Manisa'da ise 2 şüpheli yakalandı.

‘Hedefimiz durmadan mücadele etmek’

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalar, çok sayıda dijital materyal, döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Bakan Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" şeklinde açıklama yaptı.

Bu operasyonlarla, teröristlere göz açtırılmayacağının altını çizen Yerlikaya, "Tek bir hedefimiz var; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)