İşte 1 milyar dolarlık projenin kazananları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının rüzgar enerjisine dayalı Yenilebilir Enerji Kaynak Alanlar (YEKA) ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin ihalelerinin kazananları Enerjisa ve Enercon oldu. Rüzgar enerjisi santrali (RES) projesi, toplamda 1 milyar dolar yatırımla gerçekleştirilecek.

EKONOMİ 30.05.2019, 14:58 30.05.2019, 15:05
İşte 1 milyar dolarlık projenin kazananları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen Rüzgar YEKA -2 ihalesinde Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale bölgeleri için toplam bin megavatlık kapasite tahsisi yapılacak.

Bu bölgeler için belirlenen 250'şer megavat kapasiteli rüzgar enerjisi santrali (RES) projesi, toplamda 1 milyar dolar yatırımla gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda açık eksiltme usulüyle yapılan 250'şer megavat kapasiteli Aydın ve Muğla bölgelerinin ihaleleri için en düşük teklifler açıklandı.

Komisyon başkanlığını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan'ın yaptığı iki bölgenin ihlalesine Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd. Şti, Enerjisa Üretim Santralleri AŞ, Eze İnşaat AŞ ve İklim Elektrik Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ teklif verdi.

KAZANANLAR ENERJİSA VE ENERCON

Aydın bağlantı bölgesi için en uygun teklifi veren Enerjisa Üretim Santralleri AŞ 4,56 dolar/cent ile ihaleyi kazandı. Son 250 megavatlık ihalede kilovatsaat başına en uygun teklifi 3,67 dolar/cent olarak veren Enerjisa Üretim Santralleri AŞ, Çanakkale bağlantı bölgesi ihalesini de kazandı.

İhalenin Muğla bağlantı bölgesi ve Balıkesir bağlantı bölgesini Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd. Şti. kazandı. Enercon, Muğla bağlantı bölgesi için 4,00 dolar/cent, Balıkesir bağlantı bölgesi için 3,53 dolar/cent’lik en uygun teklifleri verdi.

İHALEYE KATILAN ŞİRKETLER

Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale bağlantı bölgeleri için açık eksiltme usulüyle yapılan ihaleye katılan şirketler şöyle:

  • Enercon Rüzgar Enerji Santrali Kurulum Hizmetleri Ltd. Şti.
  • Enerjisa Üretim Santralleri AŞ
  • Eze İnşaat AŞ
  • İklim Elektrik Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ
  • Beyçeli̇k Elewan Yeni̇lenebi̇li̇r Enerji̇ Üreti̇m AŞ
  • Res Anatolia Holdi̇ng AŞ
  • B. Ergünler Yol Yapı İnşaat Taah. Madenci̇li̇k Nakli̇yeci̇li̇k San. Ti̇c. AŞ
  • Çini̇li̇ Res Enerji̇ Üreti̇m San. Ti̇c. AŞ
  • Gem Wind Enerji Sanayi Ticaret AŞ
Yorumlar (0)