GSS borçlularını sevindiren haber!

GSS (Genel Sağlık Sigortası) borcu olanlara, devlet ve üniversite hastanelerinde hizmet verilmesine 2020 yılı sonuna kadar devam edilecek.

EKONOMİ 08.01.2020, 17:00 08.01.2020, 17:04
GSS borçlularını sevindiren haber!

2020 yılına girilmesi ile birlikte kamu hastanelerinde GSS borcu olanlara sağlık hizmeti verilmemeye başlanılmış buda sosyal medya üzerinden büyük eleştirilere neden olmuştu. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla GSS borçluları bir nebzede olsa rahat bir nefes aldı. Karara göre GSS prim borcu olanlar 2020 yılı sonuna kadar devlet ve üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alabilecekler.

GSS prim borçluları için borçlarını ödeme süresi 2020 yılı sonuna uzatıldı

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Bakanlar Kurulu Kararında değişiklik yapılarak GSS çerçevesinde prim borcu sebebiyle sağlık hizmeti alamayan vatandaşların, üniversite ve devlet hastanelerinden sağlık hizmeti almaları 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı.

Genel sağlık Sigortası (GSS) nedir?

GSS (Genel Sağlık Sigortası), çalışmayan veya hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara devlet tarafından belirli bir ücret karşılığında veya ücretsiz şekilde sağlık hizmeti verilmesidir. Vatandaşların hiçbir sosyal güvencesi bulunmuyor ise zorunlu olarak GSS kapsamına giriyor. GSS çerçevesinde ödenecek aylık GSS primi kişinin gelir durumuna göre Kaymakamlıklar kanalıyla belirleniyor. 

Yapılan gelir tespiti sonucunda kişinin geliri net asgari ücretin 1/3’ünden daha az olursa kişi GSS’ye hiç pirim ödemeden yeşil karttan yararlanıyor.
 Gelir testi sonunda kişinin geliri net asgari ücretin 1/3’ünden daha fazla bulunursa GSS G1 kapsamında prim demeye başlıyor. 

Yorumlar (0)