Çalışma Bakanı Bilgin'den memur ve emekli zammı açıklaması

2022’de asgari ücretin 4 bin 253 lira olarak açıklanmasının ardından gözler emekli ve memur zammına çevrildi. Konuya yönelik açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emeklide zamların en düşük maaştan daha yukarıda olacak şekilde ele alınacağını, çalışan memurlarda ise zammın enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştireceklerini belirtti.

EKONOMİ 19.12.2021, 17:42 21.12.2021, 09:15 Hanife
Çalışma Bakanı Bilgin'den memur ve emekli zammı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir programda merakla beklenen memur ve emekli zammına yönelik açıklamalarda bulundu.

Bilgin, bütün emekli grupları içine alacak şekilde bir düzenlemenin yapılacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Memur sendikalarımız ile görüşme yaptıktan sonra bir konfederasyonumuzla sözleşme yaptık. Orada bir mutabakata vardık. O da şu: Eğer enflasyon yaptığımız sözleşmede belirlediğimiz ücretin üzerine çıkarsa farkı biz vereceğiz.  Aynı zaman da bu farkı bir sosyal transfer olacak şekilde gerçekleştireceğiz. Diyelim ki,  enflasyon yarım puan aştı o zaman sosyal refah olarak bunu değerlendireceğiz. Emekli zammında, en alt düzeydeki emekli maaşından daha yukarı düzeyde olacak şekilde kademeli olarak ele alacağız. Çalışan memurlarımıza da enflasyonun üzerinde bir sosyal transfer gerçekleştireceğiz."



Asgari ücretli olmayanlar için AGİ devam edecek mi?

AGİ’ye (Asgari Geçim İndirimi) ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Bilgin, asgari ücrette AGİ'nin kalktığını ancak asgari ücretli olmayanlarda AGİ uygulamasının devam edeceğini söyledi. Bunun, daha yukarda maaş alanlar için pozitif bir destek olarak değerlendirebileceğini de sözlerine ekledi.

3600 ek gösterge ne durumda?

Bakan Bilgin,  3600 ek göstergeye ilişkin ise şu ifadelere yer verdi:

" Bu meseleyi de pazartesi gününden itibaren gündemimize alıp, takvimlendireceğiz. Çalışmalarımız bakanlık bünyesinde tamamladık. Komisyon çalışmasını da sosyal ortaklarımızla ele aldıktan sonra inşallah yeni yılın başında gündeme girecek hale getireceğiz" 
 

Yorumlar (0)