Erdoğan'dan enflasyon ve faiz mesajı

Erdoğan, ekonomiye dair önemli mesajlar verdi. Bir kez daha faize karşı olduğunu tekrarlayan Cumhurbaşkanı, "Biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. En kısa sürede enflasyon da aşağıya doğru inmeye başlayacak. Ben vatandaşlarımı faize ezdirmeyeceğim." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 19.12.2021, 18:30 21.12.2021, 09:15
Erdoğan'dan enflasyon ve faiz mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrikalı gençlerle buluştu.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Erdoğan, ekonomiye dair önemli mesajlar verdi.

Erdoğan, söz konusu konuşmasında, faize karşı olduğunun bir defa daha altını çizdi ve "Yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz, enflasyonu da indireceğiz." sözlerini sarf etti.


"Bu benim tezim"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ekonomik kurtuluş savaşına karşı başarılı bir şekilde mücadele veriyoruz. Asgari ücreti duyurduk. Bu artış, son 50 senenin en önemli artışıdır. Damga ve gelir vergilerini asgari ücretten soyutladık. Milletimiz bunu anlıyor. Açıklamış olduğumuz 4.250 TL ile halkımız bizim onların yanında olduğumuzu bir kez daha görmüş oldu. 

Faizi 100 baz puan daha düşürdük. Muhalefet ve bazı çevreler kararlılığımızı bir türlü kabullenemiyorlar. Faize karşı çıktığımızı her fırsatta dile getirdim. Çünkü faiz fakiri daha fakir yapar, zengini daha zengin yapar. Bir süre sonra biz bu enflasyonu tekrar düşüreceğiz. Halkımı, vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim. Bugün çok güçlü ülkeler de enflasyon sıkıntısı yaşıyor. Ülkemizde de faizciler bu işi hala savunmanın çabası içinde. Biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. En yakın zamanda enflasyon aşağı doğru inmeye başlayacak. Çünkü faiz neden enflasyon sonuçtur. Bu benim tezimdir."



































Yorumlar (0)