Borsa yükselişle açıldı

Borsa İstanbul'da güne %0,42 yükselişle başlayan BIST 100 endeksi 1.150,07 puan seviyesinden açıldı.

EKONOMİ 01.10.2020, 10:12
Borsa yükselişle açıldı

BIST 100 endeksi açılışta 4,83 puan (%0,42 artış) değer elde ederek 1.150,07 puan seviyesine yükseldi.

Holding endeksi %0,21 değer kaybederken, Bankacılık endeksi %0,60 değer kazandı. Sektör endeksleri içinde en çok getiri sağlayan %1,47 ile gıda, içecek sektör endeksi olurken, tek kaybettiren ise holding sektör endeksi oldu.

Ekonomi yönetiminin peş peşe yaptığı normalleşme hamlelerinin Türk lirası varlıkları pozitif desteklediğini belirten ekonomi uzmanları, piyasalardaki olumlu havanın sürmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

Henüz girilen Ekim ayının ilk yarısı içinde Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleşmesi beklenen istikşafi görüşmeler, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki şiddetli çatışmalar başta olmak üzere jeopolitik gelişmeler, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) aşı çalışmaları, Dünya Sağlık Örgütü'nün ülkelerin açıkladığı vaka sayılarının gerçekten çok daha düşük olduğu yönünde yaptığı açıklama ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki teşvik paketine dair haber trafiğinin ekonomi gündeminin odağında bulunduğunu belirten ekonomi uzmanları, veri gündeminde ise dünya genelinde yayımlanacak imalat sanayi PMI (Satınalma Yöneticiler Endeksi) verilerinin bulunduğunu kaydetti.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 1.155 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu ifade eden ekonomi uzmanları, 1.120 puanın ise destek olarak öne çıktığı görüşünü dile getirdiler.

Yorumlar (0)