‘Antalya’da yer kalmadı’ haberleri yalan!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi üyesi Alp Özel, bayram tatili için Antalya’daki otellerde yer kalmadığı şeklindeki söylemlerin doğru olmadığını belirtti.

EKONOMİ 28.05.2019, 17:37 28.05.2019, 17:45
‘Antalya’da yer kalmadı’ haberleri yalan!

9 günlük bayram tatiline az bir zaman kaldı. Bayram tatilinin açıklandığı günden itibaren tatil yapmak isteyen vatandaşlar, kendilerine uygun bölgelerde rezervasyon yaptırdı. Son günlerde Antalya’daki otellerde doluluk oranının yüzde 100 olduğu şeklindeki haberler gündeme geldi. İşte bu söylemlere Antalya’dan tepki gecikmedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi üyesi Alp Özel, şehir merkezindeki otellerde ve küçük işletmelerde doluluğun yüksek olmadığını söyledi. Söz konusu haberlerin doğru olmadığını belirten Özel, Antalya’ya gelecek yerli turist için her şey dahil resort otellere ihtiyaç olmadığını, yerli turistin şehir merkezinde daha uygun fiyatla konaklayabileceklerini ifade etti.

Doluluk oranlarının yabancıları ağırlayan beş yıldızlı oteller için geçerli olduğunu belirten Özel, “5 bin kişilik kalabalık otelde hizmet alma yarışı içinde olacağınıza, butik otellerde rahatlığı ve aile ortamını yaşayabilirsiniz” dedi. Özel, beş yıldızlı otellerin yerli turiste yüzde 10-15 oranında yer ayırdığını da ekledi.

Yorumlar (0)