Bakan Tekin müjdeyi verdi: ‘Gelecek hafta açıklayacağız’

Öğretmen atamaları ile ilgi açıklamalarda bulunan Bakan Yusuf Tekin, sayıların gelecek hafta açıklanacağı müjdesini verdi.

EĞİTİM 24.04.2024, 01:06 Buse Önder
Bakan Tekin müjdeyi verdi: ‘Gelecek hafta açıklayacağız’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara yönelik bir soruyu cevaplayan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun ön incelemeleri yaptığını ve sürecin tamamlandıktan sonra askıya çıkarılacağını belirtti.

‘Gelecek hafta tamamlanacak’

Müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını duyuran Bakan,  “OECD'nin derecelendirme mekanizmaları var ve onları dikkate aldık. Diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda, çocuklarımıza yaklaşık olarak 2 kat daha fazla müfredat yüklüyoruz. Ancak, bu müfredatın çocukların gündelik yaşam becerilerine dönüştürülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Şu anda müfredatın daha çok bilgi odaklı olduğu vurgusunu yapan Bakan Tekin, diğer ülkelerde daha çok beceri odaklı dersler verildiğini belirtti. “Bu nedenle çocuklarımızın rekabet edebilmesi için müfredatı biraz seyrelteceğiz" ifadelerini kullanan Tekin, öğretmenlerin de bu şekilde daha rahat bir şekilde ders verebileceğini sözlerine ekledi.

Atama sayıları açıklanacak

Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili de "Önümüzdeki hafta içerisinde öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanı ile birlikte açıklayacağız" dedi.

Yorumlar (0)