Suudi Arabistan'da Kaşıkçı cinayetiyle ilgili önemli karar!

Suudi Arabistan mahkemesi, Kaşıkçı cinayetinde adı geçen 5 kişiye idam, 3 kişiye de 24 yıl hapis cezası verdi.

DÜNYA 23.12.2019, 12:34 23.12.2019, 14:45
Suudi Arabistan'da Kaşıkçı cinayetiyle ilgili önemli karar!

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında yürütülen davada ilgili 5 kişiye idam, 3 kişiye de 24 yıl hapis cezası verildiğini duyurdu.

Başsavcılık Sözcüsü Şelan eş-Şelan, davanın tamamlandığını açıkladı. Davada yargılanan 11 sanığın 5'i idam cezasına 3'ü ise cinayetin üstünü örtmekten dolayı 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Şelan, karara itiraz edilerek temyize taşınabileceğini söyledi. Hangi sanığın ne kadar ceza aldığı nihai kararın duyurulmasından sonra açıklanacak.

Kahtani ve Asiri serbest!

Cemal Kaşıkçı cinayetindeki önemli isimlerden ve Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman'ın danışmanlarından Suud el-Kahtani'ye, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'ye ve eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri'ye bir suçlama yöneltilmediği açıklandı.

Kahtani ve Uteybi, ABD'nin Kaşıkçı cinayetinden sonra açıkladığı 17 Suudi Arabistanlının bulunduğu yaptırım listesinde de yer alıyor. Asiri, cinayetten sonra istihbarat başkan yardımcılığından alınmıştı.

Suudi Arabistan uyruklu yazar ve gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmüştü.

Yorumlar (0)