SMO şehit sayısı 128'e yükseldi

Suriye Millî Ordusu'nun (SMO) terörle mücadelede şehit sayısı 128'e yükseldi.

DÜNYA 31.10.2019, 11:42
SMO şehit sayısı 128'e yükseldi

Barış Pınarı Harekâtı'nda terörden kurtarılan bölgelerde arama tarama çalışmaları sürüyor. SMO (Suriye Millî Ordusu), el yapımı patlayıcıların imha çalışmaları ve bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristlerin saldırıları sonucu son 3 günde 10 şehit verdi. SMO'nun (Suriye Millî Ordusu) toplam şehit sayısı 128'e, yaralı sayısı ise 473'e yükseldi.

Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerine karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'na katılan ve büyük kahramanlık gösteren SMO (Suriye Millî Ordusu ) askerleri, bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristlerin devam eden saldırıları sonucu şu ana kadar 128 şehit verdi.

Suriye Millî Ordusu (SMO) askerleri, Türkiye'nin güney sınırında kurulmak istenen terör devletine engel olmak ve bölgeye barış ve huzur getirerek Türkiye'deki Suriyeli misafirlerin ülkelerine dönebilmelerini sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde güvenliğin sağlanması için sürdürülen arama tarama faaliyetlerine devam ediyor.

Barış Pınarı Harekâtı'na ara verilmesiyle Tel Abyad ve Rasulayn çevresindeki cephe hatlarını tutan SMO (Suriye Millî Ordusu) askerleri, bölücü terör örgütü YPG/PKK üyesi teröristlere ait el yapımı patlayıcıları imha çalışmalarını sürdürüyor, güvenlik tedbirlerini artırıyor.

Sahadaki Suriye Millî Ordusu (SMO) komutanlarından alınan bilgilere göre, 9 Ekim'den bu yana Suriye Millî Ordusu'nun (SMO) verdiği şehit sayısı 128'e yükselirken, yaralı sayısı 473 oldu.

3 günde 10 SMO askeri şehit düştü

SMO'nun arama tarama faaliyetleri sürerken bölücü terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerin cephe hatlarına sık sık saldırısı soncu son 3 günde 10 Suriye Millî Ordusu (SMO) askeri şehit oldu, 56 asker de yaralandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Ekim’de yaptığı konuşmasında Suriye Millî Ordusu'nun (SMO) "gerçekten kahramanca bir mücadeleyle terör örgütünün yerleşim yerlerinden temizlenmesinde büyük başarılar gösterdiğini" dile getirmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 23 Ekim'de Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda yaptığı değerlendirmede, "SMO (Suriye Milli Ordusu) önceki harekâtlarda da (ÖSO) bu harekâtta da çok büyük katkı sağlamıştır." demişti.

Yorumlar (0)