Çukur'a suç duyurusu

Show TV ekranlarında yayınlanan Çukur dizisindeki bir sahnede avukat rolündeki oyuncunun hırpalanıp tehdit edilmesine yönelik savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

MAGAZİN 31.10.2019, 11:38
Çukur'a suç duyurusu

Avukat Funda Sadıkahmet Alp, yaptığı suç duyurusunda avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılarak,dizinin gelecek nesilleri olumsuz etkilediğinin altı çizdi.


Show TV'nin sevilen dizisi Çukur’un son bölümünde yayınlanan avukat sahnesiyle ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Funda Sadıkahmet Alp tarafından yapılan suç duyurusunda, Çukur'un 29 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan bölümünde yer alan bir sahnede avukat rolündeki kişiye baskı, tehdit ve fiziksel şiddetle "yarın o adam çıkacak" gibi sözler söylenerek, kötü muamele gösterildiği belirtildi. Dizideki avukatın ise hiçbir tepki vermeden bu baskıya boyun eğdiği aktarılarak "seyircinin gözünde normalleştirilen bu hususlar açıkça suç teşkil etmektedir. Özellikle genç izleyici kitlesine sahip Çukur isimli dizi gençlere kötü örnek olmakta ve maalesef şahsımın da dahil olduğu avukatlık mesleğinin bu sahne ile zedelenmesine ve itibarsızlaşmasına neden olmaktadır. Gelecek nesilleri olumsuz etkileyen bu dizide avukatlık mesleğine alenen hakaret edilmekte ve aşağılanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

"MESLEK İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR"

Avukat Sadıkahmet Alp bu sahnede mesleğin onur ve şerefinin ayaklar altına alındığının altını çizerek “Maalesef akılarda kalan avukatlara istediğini yaptırabilecek bir güç gösterisi ve hatta hukuksuz işlere teşvik etmeye çalışma avukatın yakasından tutup tehdit etmek olmuştur. Hak arama mücadelemizi avukatlar olarak kanunlar çerçevesinde tüm zorluklara rağmen verirken bu denli itibarsızlaştırılmanın haklı bir açıklaması olamayacağı gibi kabul edilemez” dedi.
Avukat Sadıkahmet Alp söz konusu sahne için "hakaret" ve "halkı kanunlara uymamaya tahrik etme" suçlarından kamu davası açılması isteminde bulundu.

Yorumlar (0)