Şinzo Abe istifa etti!

Sağlık sorunları yaşayan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, "Kararlarımı düzgün veremiyorum" diyerek Başbakanlık görevinden istifa etti.

DÜNYA 28.08.2020, 11:53 28.08.2020, 14:00
Şinzo Abe istifa etti!

Japonya’nın en uzun süre Başbakanlık görevini yapan Şinzo Abe, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek "kararlarımı düzgün veremiyorum" dedi ve 2012 yılından bu tarafa sürdürdüğü başbakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Düzenli olarak basın toplantıları düzenleyen ancak Başbakanlık Konutunda kan kustuğu günden bu tarafa yaklaşık 1 buçuk aydır kamuoyu karşısına çıkamayan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 18 Haziran'dan bu yana ilk kez basın karşısına çıkarak, sağlık nedenlerini öne sürdü ve "kararlarımı düzgün veremiyorum" diyerek başbakanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Doktorların son sağlık kontrollerinde hastalığının yeniden nüksettiğini bildirdiğini ifade eden Japonya Başbakanı Şinzo Abe, sağlığının iyice bozulduğunu öğrendiğini, hu hafta yeni bir test yapıldığını ve durumun iyiye gitmediğini açıkladı.

Devlet yönetiminde sonucun önemli olduğunu belirten Japonya Başbakanı Şinzo Abe, "Kararlarımı düzgün veremiyorum." dedi ve 8 yıl sürdürdüğü görevine devam etmeme kararı aldığını kamuoyuna ilan etti.

Tedavi sürecinde görevine devam etme ihtimalinin bulunup bulunmadığı sorusuna Japonya Başbakanı Şinzo Abe şu cevabı verdi:

"Hastalığımın kesinlikle iyiye gidecek gibi bir garantisi bulunmuyor. Devlet yönetiminde sonuç önemlidir, kişiler değil. Meclis açılışı da iyice yaklaştı. İstifa etmek için en uygun zamanın bu olduğunu düşündüm."

Yorumlar (0)