Rusya'nın kadın 'bodyguard'ları

Rusya Özel Kuvvetler Üniversitesinde eğitim alan kadınlar becerilerini sergiledi.

DÜNYA 01.03.2023, 00:45 01.03.2023, 16:47
Rusya'nın kadın 'bodyguard'ları

Rusya Federasyonu'nun Çeçen Cumhuriyeti’ne bağlı olan Gudermes şehrinde yer alan Rusya Özel Kuvvetler Üniversitesinde eğitim alan kadın kursiyerler, yakın dövüş teknikleri ve tabanca atışı alanındaki becerilerini ortaya koydu.



Kişi ve kurumlara askeri eğitim veriliyor

Ukrayna savaşıyla birlikte öne çıkan Gudermes’teki Rusya Özel Kuvvetler Üniversitesi, sık sık düzenlediği kurslarla muhtelif kurum ve kişilere yakın dövüş, atış talimi, keskin nişancılık gibi askeri eğitimler veriyor. 



10 sene evvel açıldı

10 seneyi aşkın bir süredir açık olan akademide geçtiğimiz sene Dövüş Sanatları Birliği mensuplarına keskin nişancılık, bazı gönüllülere ise yakın dövüş teknikleri ile atış eğitimi dersi verildi. 



Eski FSB personelleri de eğitim veriyor

Akademide görev yapan personelin askeri özellikleri ise dikkat çekiyor. Eğitmenlerin büyük bölümü, FSB'nin (Rusya Federal Güvenlik Servisi) terörle mücadele görev kuvveti grubu Alfa’nın eski personellerinden oluşuyor. 



Teorik eğitim de veriliyor

Muhtelif operasyonlardaki aktif görevleri esnasında yaralanan askerler, deneyimlerini artık Rusya Özel Kuvvetler Üniversitesinde verdikleri uygulamalı ve teorik eğitimlerle kursiyerlere aktarıyor.

Yorumlar (0)