Rusya, Azerbaycan'ın özrünü kabul etti!

Rusya, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da yanlışlıkla vurarak düşürdüğü Rus askerî helikopteriyle ilgili özrünü "samimi" bularak kabul etti.

DÜNYA 13.11.2020, 13:59 15.11.2020, 12:35
Rusya, Azerbaycan'ın özrünü kabul etti!

Azerbaycan ordusu tarafından Rus ordusuna ait Mi-24 tipi askerî helikopterin Dağlık Karabağ'da yanlışlıkla düşürülmesiyle ilgili Kremlin açıklama yaptı.

Moskova'nın Bakü yönetiminin, dağlık Karabağ’da Rus ordusuna ait Mi-24 askerî helikopterini düşürmesi ile ilgili özrünü kabul ettiğini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kabulün gerekçesini, "Azerbaycan Lideri İlham Aliyev’in kazadan hemen sonra reaksiyon göstermesi ayrıca tarafsız bir soruşturma yapmaya hazır olunduğunu bildirmesi" olarak gösterdi.

Rus helikopterinin Azerbaycan tarafından düşürülmesi!

Rus askerî helikopteri Mi-24, 9 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan-Ermenistan sınırının Ermenistan tarafından bulunan Yeraskh köyü yakınlarında Azerbaycan ordusu tarafından düşürülmüştü.

Rus savaş helikopteri olduğunu sonradan fark eden Azerbaycan ordusu, kazayı ivedilikle Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e bildirmiş, Aliyev de zaman kaybetmeden "kaza olduğu" yönünde açıklama yaparak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i aramış ve suçluların tarafsız bir soruşturmayla bulunup cezalandırılacağını belirterek özür dilemişti.

Azerbaycan ve Ermenistan’da da olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Kaza sebebiyle iki Rus askeri yaşamını yitirmiş, bir Rus askeri de yaralanmıştı.

Yorumlar (0)