Azerbaycan, yanlışlıkla Rus askeri helikopterini düşürdü

Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan'da Rusya'ya ait Mi-24 tipi askeri helikopterin karadan havaya ateşlenen bir silahla vurularak düşürüldüğünü bildirdi.

DÜNYA 09.11.2020, 20:15 10.11.2020, 02:36
Azerbaycan, yanlışlıkla Rus askeri helikopterini düşürdü

Ermenistan ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki bölgede Rusya’ya ait bir helikopterin düşürüldüğü açıklandı. Rus medyası, helikopterin düşmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Füzeyle vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya ordusuna ait bir konvoya eşlik eden Mi-24 model helikopterin, Ermenistan ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında bulunan Yeraskh Köyü bölgesinde, hava savunma füze sistemi tarafından vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Mürettebattan 2 kişi hayatını kaybetti

Roketin isabet etmesi sonucunda helikopterin kontrolünü kaybederek Ermenistan sınırları içerisinde dağlık bir alana düştüğü ifade edilen açıklamada, mürettebattan 2 kişinin yaşamını yitirdiği ve 1 kişinin de ağır yaralı olarak üsse tahliye edildiği belirtildi.

Öte yandan, 102. Rus askeri üssü komutanlığının, helikoptere ateş edenlerin kimliğini belirlemek için soruşturma başlattığı duyuruldu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı

Diğer yandan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, 9 Kasım 2018 tarihinde saat 18.30’da, Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırının Nahçıvan bölgesinde, Rusya Federasyonu’na ait bir Mi-24 savaş helikopteri vuruldu.” denildi.

"Tazminat ödemeye hazırız"

Tamamen yanlışlıkla gerçekleşen ve Rusya’yı hedef almayan bu trajik olay bağlamında, Azerbaycan’ın Rusya’dan özür dilediğini söyleyen Dışişleri Bakanlığı, “Azerbaycan tarafı, hayatını kaybeden mürettebatın ailelerine en içten başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyor.” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)