Ramazan öncesinde vatandaşa büyük şok: Yüzde 35 zam

Ramazan ayına sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmaya yüzde 35 oranında zam geldi. Hurmanın kilosu kalitesine ve ihraç edildiği bölgeye göre 25 ila 300 TL arasında değişiyor. Türk halkı ise en çok Medine hurmasını tercih ediyor.

DÜNYA 22.03.2022, 15:48 23.03.2022, 09:09
Ramazan öncesinde vatandaşa büyük şok: Yüzde 35 zam

Müslüman halkın büyük özlemle beklediği Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlar da iftar ve sahur için alışverişe çıkmaya başladı. Dükkan dükkan gezen halk hurma fiyatlarını şimdiden araştırmaya başladıysa da kötü sürprizlerle karşılaştı. Hurma çeşitlerine, geçtiğimiz seneye nazaran yüzde 35 oranında zam geldi. Eminönü esnafı, vatandaşların hurmayı ortalama yarım kilo aldığını dile getirdi.



Kilosu en düşük 25 TL

Hurmanın kalitesine ve yetiştiği bölgeye göre kalitesi değişirken kilo başına en düşük fiyat 25 TL oldu. En pahalı hurmanın kilosu ise 300 TL olarak belirlendi. Türk milleti en çok Medine hurmasını tercih ederken bunun kilosu 85 TL’yi buldu. İran hurmasının kilosu 25 TL, büyük Kudüs hurması 160 TL ve küçük Kudüs hurmasının kilo ücreti de 100 TL oldu. 



Fiyat da talep de yüksek

Hurmaların çeşit çeşit paketlenmiş şekilde hazır olduğunu dile getiren Eminönü esnafı, vatandaşları beklediklerini dile getiriyor. Fiyatların yüksek olmasına karşın talebin de fazla olduğunu aktaran esnaf, önümüzdeki günlerde hurma çeşitlerine indirim yapılacağını dile getirdi. Ramazan ayının ilk 10 gününde hurma satışları yüksek oranda devam ederken vatandaşların en fazla yarım kiloluk hurma alabildiğini belirtiyor.

Yorumlar (0)