Rus askeri para ödülü karşılığında tankıyla birlikte Ukrayna’ya teslim oldu

Bir Rus askerinin para karşılığında Ukrayna ordusuna tankıyla birlikte teslim olduğu açıklandı. Söz konusu askere 10 bin doların yanı sıra Ukrayna vatandaşı olma hakkı da verilecek.

DÜNYA 22.03.2022, 16:40
Rus askeri para ödülü karşılığında tankıyla birlikte Ukrayna’ya teslim oldu

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Viktor Andrusiv sosyal medyada yer alan bir Rus askerinin para karşılığında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne teslim olma görüntüleri hakkında konuştu. Andrusiv bir süredir Ruslar tarafından kullanılan Ukrayna cep telefonu firmalarına ait numaraların tespit edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak Rus askerlerinin para karşılığında kendi istekleriyle Ukrayna birliklerine araçlarıyla birlikte teslim olma yöntemlerine ilişkin bilgilerin mesaj olarak gönderildiğini ifade etti.

Tuzak olmadığından emin olundu

Bir Rus askerinin kullandığı tankla beraber Ukrayna birliklerine teslim olduğunu belirten Andrusiv şu açıklamalarda bulundu:

Bir Rus askeri para karşılığında elindeki tankı bize teslim etti. Geçtiğimiz günlerde Mişa adındaki bir asker bizi aradı. Onunla ilgili bilgileri Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü’ne verdik. Mişa’ya gideceği yer söylendi ve o da belirlenen yere gitti. İnsansız hava araçlarıyla birlikte bunun bir tuzak olmadığından emin olundu. Daha sonrasında teslim olan asker özel kuvvetler tarafından gözaltına alındı.

Ukrayna vatandaşı olma hakkı da verildi

Teslim işleminin gerçekleşmesinin ardından Rus askerinin tankla tek başına kaldığını ve tankta yer alan diğer askerlerin savaş bölgesinden kaçtığını tespit ettikleri belirten Andrusiv teslim olan asker hakkında da açıklamalarda bulundu. Andrusiv söz konusu askere ülkede yaşama hakkıyla beraber savaş sona erdikten sonra 10 bin dolar ödül verileceğini açıkladı. Teslim olan Rus asker ayrıca Ukrayna vatandaşlığı için de başvuruda bulunabilecek.

Yorumlar (0)