Putin yükselen enflasyon için Batı’yı suçladı

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinde yaşanan enflasyonun nedeni olarak Rus lider Putin’i göstermişti. Biden tarafından yapılan açıklama sonrasında Putin, “Batılı ülkelerin ekonomi konusunda uyguladığı yaptırımlar ve hatalar, küresel enflasyonda dalgalanmaya sebep oldu" dedi.

DÜNYA 06.06.2022, 16:57 06.06.2022, 17:16
Putin yükselen enflasyon için Batı’yı suçladı

Ukrayna-Rusya savaşı sonrasında başlatılan yaptırımlar, tahıl tedarik ve hammadde hattında meydana gelen aksamalar küresel ölçüde enflasyona sebep oldu. Bu gelişmeler sonrasında birçok ülkede uzun senelerdir görülmeyen enflasyon oranlarıyla rekorlar kırdı.

Biden enflasyonun yükselmesinde Rus lider Putin'i sorumlu tutmuştu

Rusya-Ukrayna savaşından sonra ABD'de açıklanan yüksek enflasyonu değerlendiren ABD Başkanı Joe Biden, bu artıştan Rus lider Putin'i sorumlu tuttu. Biden enflasyonla ilgili olarak, "Putin'in fiyat artışı" ifadelerini dile getirdi.

Putin: Enflasyonun asıl sebebi Batıdır

Biden'ın yaptığı açıklamalar sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de küresel enflasyona dair açıklamalarda bulundu. Putin, dünya çapında artış gösteren enflasyondan Batı'nın sorumlu olduğunu söyledi.

15 Haziran tarihinde düzenlenecek olan 25'inci St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF) dolayısıyla bir yazı yayınlayan Putin, forumun, bütün uluslararası toplum için zor bir zamanda gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

"Yaptırımlar küresel çapta enflasyon dalgasına neden oldu"

Putin, Batılı ülkelerin uygulamaya koyduğu ekonomik politikaların küresel ekonomiye hasar verdiğini vurgulayarak, "Batılı ülkelerin ekonomi konusunda yaptığı yaptırımlar ve hatalar, gıda kıtlıklarında ve yoksulluklarda, üretim ve tedarik zincirlerinin yok olmasına, küresel enflasyon dalgasında keskin bir artışa sebep oldu” dedi.

"Ekonomik egemenliği kuvvetlendireceğiz"

Yaşanan zorlukların yeni fırsatlar da yarattığını belirten Putin, "Bu sebeple düzenlenen forumun sloganı ‘Yeni Dünya-Yeni Fırsatlar’ şeklinde olması oldukça yerindedir. 2020’li senelerin, Rusya için ekonomik egemenliğini kuvvetlendireceği bir zaman olacağından eminim" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)