Prens Andrew'den itiraf: Kraliyete hiç yakışmadı!

İngiltere'de genellikle gündemi Sussex Dükü Harry ve Düşesi Meghan Markle meşgul etse de Kraliçe II. Elizabeth'in küçük oğlu Prens Andrew'un cinsel taciz iddiaları da uzun süredir tartışılıyordu. Prens Andrew, BBC'ye verdiği bir röportajda bu soruları yanıtladı.

DÜNYA 17.11.2019, 16:07
Prens Andrew'den itiraf: Kraliyete hiç yakışmadı!

Aralarında reşit olmayan çocukların da yer aldığı birçok kişiye cinsel tacizde bulunan ve insan ticareti yaptığına yönelik suçlamalar yöneltilen ABD’li milyarder Jeffrey Eipstein, geçtiğimiz aylarda hücresinde intihar etmişti.

Pedofil milyarder Epstein ile 2010 yılına kadar yakın bir arkadaşlığa sahip olan Prens Andrew, o dönem 17 yaşındaki Virginia Giuffre'i cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanmış fakat iddialar kabul edilmemişti. 

Mağdurlardan biri olan Virginia Giuffre, dava sırasında Prens Andrew'a yönelik suçlamalarını sürdürmüş ve 2001 yılında bir gece kulübünde eğlendikten sonra birlikte eve gittiklerini ve cinsel ilişkiye zorlandığını söylemişti. 

Prens Andrew, kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin BBC'den Emily Maitlis'e konuştu. Andrew, bahsi geçen zamanda kızı Prenses Beatrice'i bir pizza partisine götürdüğünü, eşinin şehir dışında olması sebebiyle kızını yalnız bırakamadığını ve bu yüzden iddiaların gerçek olamayacağını belirtti. 

Prens Andrew, Giuffre ile 2001'de çekildiği ileri sürülen ve internette yayılan fotoğraflarına ilişkin, "Böyle bir kare çekildiğimi hatırlamıyorum." dedi. 

"Herkesi hayal kırıklığına uğrattım"

Epstein ile arasındaki ilişkiden de bahseden Prens Andrew, ünlü milyarderin evinde kalmasının "çok yanlış" olduğunu, bu davranışın kraliyete yakışmadığını ve herkesi hayal kırıklığına uğrattı için üzüldüğünü kaydetti. 

Prens Andrew'un kızı Prenses Beatrice ise röportaja ilişkin açıklamada bulunmadı. 

Yorumlar (0)