O şehirde elektronik sigaraya yer yok

San Francisco'da elektronik sigara cihazlarının satışı yasaklandı. Böylece şehir, ABD'de elektronik sigaranın yasaklandığı ilk kent oldu.

DÜNYA 26.06.2019, 21:32 27.06.2019, 01:21
O şehirde elektronik sigaraya yer yok

ABD'nin California eyaletinin San Francisco kentinde elektronik sigaranın satışı yasaklandı.

San Francisco Kent Meclisi, söz konusu cihazların satışını insan sağlığına etkileri kesin bir şekilde ortaya konulana kadar durdurmayı öngören yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti.

Yasanın yürürlüğe girmesi için belediye başkanı tarafından onaylanacağı tahmin ediliyor. Belediye Başkanı London Breed, daha önce Meclis'ten geçmesi halinde yasayı onaylayacağını duyurmuştu.

Yasağın 7 ay içinde yürürlüğe gireceği belirtildi.

San Francisco'da elektronik sigara satışının yasaklanmasına yönelik kampanyanın öncülerinden Şehir Savcısı Dennis Herrera, kararı memnuniyetle karşıladıklarını aktararak, "ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) elektronik sigara satışını düzenleme konusunda sorumluluktan feragat etmesinin ardından bu adım zorunlu hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Elektronik sigara üreticileri, "yasaklama kararının tüketicileri daha zararlı normal sigara tüketimine yönlendireceğini ve bu alanda karaborsa ortaya çıkaracağını" iddia ederken, elektronik sigara karşıtı kampanya yürütenler bu tür cihazların gençleri sigaraya içmeye alıştırdığını savunuyor.

ABD Hastalık Denetim ve Önleme Merkezi verilerine göre, ABD'de nikotin ürünleri kullanan ergen sayısı 2018 yılında yüzde 36 yükseldi. Elektronik sigaranın bu artışta ciddi bir payı var.

Yorumlar (0)