Myanmar’da iç savaş patlak verdi: 10 asker öldürüldü

Myanmar'ın Chin eyaletinde Myanmar ordusu ile darbeye karşı olduklarını açıklayan etnik silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda 10 asker yaşamını yitirdi.

DÜNYA 28.04.2021, 10:45 28.04.2021, 14:15
Myanmar’da iç savaş patlak verdi: 10 asker öldürüldü

Bangladeş sınırındaki eyalette patlak veren iç savaş çatışmalarında Myanmar ordusu mensubu en az 10 asker öldürüldüğü bildirildi.

Protestocuları savunmak için darbecilerle çatışıyorlar

Myanmar’da1 Şubat’ta meydana gelen askeri darbenin ardından sokağa dökülen göstericileri Myanmar ordusuna karşı korumak için kurulan Chinland Savunma Birliklerinin (CDF) bir yöneticisi, yaşanan çatışmalara ilişkin bilgiler aktardı.

Dün Chin eyaletine bağlı Mindat şehrinde gerçekleşen çatışmalar hakkında konuşan CDF yöneticisi, akşam saatlerinde kentin dağlık alanlarında hedef aldıkları ordu konvoyuna düzenledikleri baskın sonucunda en az 10 darbeci askeri öldürdüklerini söyledi.

Çatışmaların ise gün boyu devam ettiğini belirten CDF yöneticisi, ordunun kendilerine yönelik bu sabah yeni bir saldırı başlattığını ve yoğun bombardıman altında kaldıklarını söylerken kendi tarafında ne kadar kayıp olduğuna dairse bilgi vermedi.

Myanmar'da askeri darbe

8 Kasım 2020 seçimlerine hile karıştığı iddialarının ardından siyasi gerilimin yükselmesiyle Myanmar ordusu, 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, tüm siyasileri tutuklamış ve 1 yıl sürecek olağanüstü hal ilan etmişti.

Daha sonra ise darbe karşıtı protestolar başladı ve darbeci askerlerin protestolara silahlı müdahalesiyle 755 sivil hayatını kaybetti.

Ülkede geniş gösteriler sürerken bir yandan da tutuklu siyasilerin yargılamalarına devam ediliyor.
 

Yorumlar (0)