McDonald's skandal reklam için özür diledi

Dünyanın en büyük fast-food zincirlerinden olan McDonald's, Cadılar Bayramı'na özel yaptıkları tatlı için düzenlediği reklam kampanyasını gelen tepkiler üzerine durdurdu ve özür diledi.

DÜNYA 01.11.2019, 11:22 07.11.2019, 17:14
McDonald's skandal reklam için özür diledi

Dünyaca ünlü fast-food zinciri McDonald's, tatlı reklamının rahatsız etme amaçlı olmadığını söyledi. Portekiz'de McDonald's, Kuzey İrlanda tarihindeki en ölümcül olaylardan birini hatırlatan kelime oyunu ile tatlı reklamını yayınladıktan sonra özür dilemek zorunda kaldı.

Fast-food devi McDonald's, "Sundae Bloody Sundae" adında Cadılar Bayramı temalı bir tatlı tanıttı. Müşterilerden gelen tepkiler üzerine McDonald's sözcüsü, kampanyanın kimseyi herhangi bir şekilde üzmek veya kırmak için yapılmadığını söyledi. Sözcü, "tarihî bir olaya duyarsız olduğumuzdan değil, bu sadece Cadılar Bayramı kutlaması için tasarlanan bir reklam kampanyası. Ancak yanlış anlaşılmalara neden olmuş gözüküyor, dolayısıyla tüm promosyon materyalleri kaldırıldı" ifadesini kullandı.

"Sundae" bir tatlı ismi olsa da pazar anlamına gelen "sunday" ile aynı şekilde telaffuz ediliyor. Literatüre "Kanlı Pazar" (Bloody Sunday) olarak geçen olayda, 1972 yılında Kuzey İrlanda'da, 26 silahsız sivil protestocu ve çevredekiler Britanya Ordusu askerleri tarafından vurulmuştu. Olayda 14 kişi hayatını kaybetmişti.

U2 grubunun "Kanlı Pazar" olaylarını konu edinen "Sunday Bloody Sunday" adlı bir şarkısı bile var. Dolayısıyla McDonald's'ın olanlardan habersiz bir reklam kampanyası düzenlemiş olması müşterilerce mümkün görülmedi ve çokça tepki çekti.

Habernediyor.com / Turgut Başer 

Yorumlar (0)