Instagram ‘stalk’ uygulamasının fişini çekiyor

Instagram, Like Patrol isimli, Intstagram kullanıcılarının kullanım etkinliklerini takip etmeye yarayan uygulamayı kaldırmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2019, 11:26
Instagram ‘stalk’ uygulamasının fişini çekiyor

Instagram yakın zamanda aldığı radikal adımlarla adından sıkça bahsettiriyor. Önce beğeni sayısını ardından ise takip sekmesini kaldıracağını açıklayan Instagram şimdi de yan uygulaması Like Patrol isimli bir uygulamanın fişini çekmeye hazırlanıyor.

Like Patrol uygulaması nedir?

Like Patrol aslında bir çeşit takip programı. Bu programla birlikte şimdiye dek kullanıcılar, takip ettikleri kişilerin Instagram kullanım verilerine kısmen ulaşabiliyorlardı. Bunların içinde kişilerin kimlerin fotoğraflarını beğendiği hangi yorumları yaptığı gibi detaylar yer alıyordu. Instagram tarafından uygulamanın gizlilik politikalarını ihlal ettiği gerekçe sunuldu.

Konuya ilişkin çeşitli üniversitelerden tepki mesajları geldi. Örneğin Syracuse Üniversitesi’nde görevli bir doçent konunun Instagram’ın kendisiyle ilgili olduğunu ve bu tarz yan uygulamaların tamamen kullanıcı istekli ortaya çıktığının altını çizdi.

Like Patrol uygulamasının kurucusu Sergio Luis ise uygulamasını, Instagram’ın takip sekmesinin daha cüretkar versiyonu olduğunu iddia ederek savundu.

Yorumlar (0)