Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, istifa kararından vazgeçti

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac dost ülkelerden gelen taleplere cevap olarak, ekim ayı sonunda gerçekleştirmeyi planladığı istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı.

DÜNYA 30.10.2020, 22:13
Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, istifa kararından vazgeçti

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, Temsilciler Meclisi, devlet, Birleşmiş Milletler ve dost ülkelerden gelen taleplere cevap olarak, ekim ayı sonunda gerçekleştirmeyi planladığı istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Geçtiğimiz eylül ayında istifa kararı almıştı

Serrac, eylül ayında gerçekleştirdiği açıklamada, ekim ayı sonuna kadar istifa etmeği planladığını paylaşmıştı. Serrac, "En geç ekim ayı sonu itibarıyla görevlerimi yeni kurulacak olan hükümete ve yürütme meclisine devretmek istiyorum." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifa kararının üzücü olduğunu söylemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın istifa kararı ile ilgili olarak, "Geçen hafta Sayın Serrac ile bir kabulüm olmuştu. Akabinde böyle bir gelişme bizler için üzüntü verici oldu. Libya gibi bir yerde, Trablus'ta bir ara çok kötü gelişmeler oldu. Bizim oraya müdahale etmemizle birlikte Sayın Serrac ve ekibi darbeci Hafter'in işgalinden kurtulma pozisyonuna geldi. Darbeci Hafter her geçen gün kayba uğruyor. Elbet darbeci Hafter kaybedecek. Fakat Sayın Serrac'a bazı haberler ilettik. Temsilcilerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile görüşmeleri gerçekleşebilir. Bu işi olması gerektiği istikamete dönüştürürüz." demişti.

Yorumlar (0)