Kremlin’den dört bölge için uyarı! “Saldırılar Rusya’ya karşı gibi olur”

Rusya, yaptığı referandumların sonrasında kendisine katıldığını öne sürdüğü 4 kesime gerçekleştirilecek herhangi bir saldırının “Rusya topraklarına saldırı” şeklinde nitelendirileceğini açıkladı. Bugün saat 15:00 sıralarında açıklama yapması beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in söz konusu bölgelerin ilhakını resmen duyurması bekleniyor.

DÜNYA 30.09.2022, 14:48 30.09.2022, 15:05
Kremlin’den dört bölge için uyarı! “Saldırılar Rusya’ya karşı gibi olur”

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’ya ait olan Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde referandum düzenleyen Rusya, oyları bütün dünya ile paylaşmıştı. Kremlin yönetimi bir açıklama yaparak söz konusu bölgelere düzenlenecek saldırıların “Rusya’ya karşı saldırı” özelliği taşıyacağını söyledi.

Putin ilhakı resmen duyuracak

Yaşanan bu durumların ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açıklama yapılması bekleniyor. Bugün saat 15:00 sıralarında konuşma yapması beklenen Rus liderin dört bölge için ilhak kararını resmen duyurması bekleniyor.

Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı birden fazla ülke ise dört bölgede gerçekleştirilen referandumları tanımayacağını duyurdu.

Rusya’nın referandumunda hangi bölge ne oy kullandı?

Ukrayna'da yer alan Rusya taraflı ayrılıkçıların yönetiminde olan Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri ile Rus kuvvetlerinin ele geçirdiği Zaporijya ve Herson kesimlerinde gerçekleştirilen referandumlar sonrasında "Rusya'ya bağlı olma" kararı verildi. Bölgelerde bulunan sözde seçim gruplarının kesin olmayan açıklamalarına göre, Luhansk Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen referandum sırasında verilen oyların yüzde 100’ü açıldı. Oy veren kişilerden yüzde 98,42 oranı Rusya'ya bağlanmaya “Evet” dedi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde gerçekleşen referandum sırasında kullanılan oyların yüzde 56,85’inin açıldığı ve oran içerisinde yüzde 94,75’inin Rusya’ya bağlanmak adına oy verdiği ifade edildi.

Rus güçlerinin kontrolünde olan Herson bölgesinde gerçekleştirilen referandum sırasında oyların hepsi açıldı. Referanduma katılım sağlayan kişilerden yüzde 87,05'i Rusya’ya bağlanmak için oy verdi.

Zaporijya’da ise referandum sırasında kullanılmış olan hepsinin açıldığı ve oylamaya katılım sağlayan kişilerden yüzde 93,11’unun Rusya’ya katılmak adına oy verdiği aktarıldı.

Yorumlar (0)