Kayıplara karışan Ukraynalı fotoğrafçıdan acı haber!

13 Mart'ta kayıplara karışan Ukraynalı savaş fotoğrafçısı Maks Levin (41), Kiev yakınlarındaki bir köyde ölü halde bulundu.

DÜNYA 02.04.2022, 19:46 Hakan Öksüz
Kayıplara karışan Ukraynalı fotoğrafçıdan acı haber!

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaşın 38'inci günü yaşanıyor. Savaştan acı kayıplar gelmeye devam ediyor. Bir kötü haber de Ukraynalı savaş fotoğrafçısı Maks Levin'den geldi. 13 Mart günü kayıplara karışan ve tüm aramalara rağmen kendisinden haber alınamayan Levin'in cansız bedeni bulundu.

Bir dönem fotoğrafçı olarak Türk basını için de çalışan 41 yaşındaki Maks Levin, Kiev yakınlarında ölü halde bulundu. Savaş bölgesinde yaşanan sivil can kayıpları günden güne artarken deneyimli savaş fotoğrafçısından gelen acı haber, ailesinin evine ateş düşürdü. 

Fotoğrafçı arkadaşı ile bölgeye gitti!

Maks Levin'in ölüme giden yolculuğu, Ukrayna basınında geniş yankı uyandırdı. Haberlerden edinilen bilgilere göre Maks Levin, kendisi gibi fotoğrafçı olan arkadaşı Aleksey Chernişev ile birlikte Guta Mezhigorskaya adlı köye gitti. Kiev yakınlarında olan bu köye, savaşın etkilerini fotoğraflamak ve yerel halkla konuşmak için giden Levin, kayıplara karıştı. Tıpkı Levin gibi arkadaşı Aleksey Chernişev'den de haber alınamadığı aktarıldı.

Ukrayna Başsavcılığı: "Bu savaş suçunun detayları ortaya dökülecek"

Acı haber, Ukrayna Başsavcılığı tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamada, 41 yaşındaki savaş fotoğrafçısı Maks Levin, Guta Mezhigorskaya köyü civarında ölü halde bulundu. Savaş fotoğrafçısının Rusya ordusu tarafından 2 el ateş edilerek öldürüldüğü kaydedildi. Ukrayna Başsavcılığı, bu savaş suçunun ayrıntılarının ortaya çıkarılması ve sorumlularının cezalandırılması için soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Yorumlar (0)