Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması: Müzakereler sona erdi

Mısır'ın başkenti Kahire'de iki gündür devam eden Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası müzakerelerinin sona erdiğini açıklayan Hamas, ateşkes cevabını Mısır ve Katar'a ilettiğinin bilgisini verdi.

DÜNYA 06.05.2024, 01:21 Şeyda Gül
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması: Müzakereler sona erdi

İsrail ve Hamas arasında Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası konusunda yürüttükleri müzakerelerin tamamlanmasının ardından beklenen açıklama Hamas’tan geldi.  Müzakereler için Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan veistişareler için Katar’ın başkenti Doha’ya dönen Hamas heyetinden yapılan yazılı açıklamada, “Kahire'deki müzakereler sona erdi. Hamas heyeti, hareket liderleriyle istişare etmek üzere kentten ayrılacak” ifadeleri kullanıldı.

Anlaşma önerisine cevabını Mısır ve Katar'daki arabuluculara ilettiği aktarılan açıklamada heyetin, anlaşma önerisi ya da verilen cevabın içeriğine ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

Cevabımızı Mısır ve Katar'a ilettik

İslami Direniş Hareketi Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Kahire'de devam eden diplomasi müzakerelerinin kısa bir süre önce sona erdiği ifade edildi. “İslami Direniş Ha müzakere heyeti, Hareketin yetkili mercileriyle son gelişmeleri değerlendirmek üzere bu gece Kahire'den ayrılarak Doha'ya hareket edecektir” denilen açıklamada, müzakere heyetinin hareketin cevabını arabulucu Mısır ve Katar'daki yetkililere ileterek onlarla derinlemesine ve ciddi görüşmeler gerçekleştirdiğinin bilgisine yer verildi. Hareket, müzakerelere olumlu yaklaşmış, sorumluluk bilinciyle, halkımızın milli ve ulusal taleplerini karşılayacağı ve saldırıları tamamen sona erdireceği vurgulanan açıklamada, işgalci askerlerin Gazze Şeridi'nin tamamından çekilmesini sağlayacağı kaydedildi. Yerinden edilenlerin şartsız bir şekilde evlerine geri dönmesini temin edeceği belirtilen açıklamada, “İnsani yardımların yeterli miktarda geçişini sağlayacak, Gazze'nin yeniden inşasını başlatacak ve gerçek anlamda bir esir takası ittifakını garanti edecek bir  anlaşmaya varılması konusunda istek ve kararlılığını teyit etmektedir” denildi.

Mısır ateşkes anlaşmasına dair görüşmelerin sona erdiğini duyurmuştu

Konuya ilişkin adı açıklanmayan bir Hamas yetkilisi yaptığı açıklamada, ateşkes anlaşmasına dair görüşmelerin Mısır’da sona erdiği belirtildi. Heyetin Mısır’dan Katar’a doğru yola çıktığını ifade edilen açıklamada, “Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı ile yapılan toplantı sona erdi ve Hamas heyeti daha ileri istişareler için Doha'ya gidiyor” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)