El Paso'da ölü sayısı 22'ye yükseldi

ABD'nin Teksas eyaleti El Paso kentindeki alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

DÜNYA 05.08.2019, 21:42 05.08.2019, 21:47
El Paso'da ölü sayısı 22'ye yükseldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso şehrinde Cielo Vista alışveriş merkezinde bulunan Walmart mağazasında düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 22'ye yükseldi.

Teksas eyaleti El Paso şehri polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hafta sonu Cielo Vista alışveriş merkezindeki Walmart mağazası içinde bulunanlara yönelik saldırı sebebiyle bir kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Mağazadaki saldırının son iki kurbanının, aldıkları kurşun yaralarının yol açtığı hasara yenik düşerek tedavi gördükleri hastanede yaşamlarını yitirdiğini aktaran polis yetkilileri, ölenlerin sayısını 22, yaralı sayısını 24 olarak güncelledi.

El Paso polisi, son paylaşımından kısa süre önce, ölü sayısının 21'e çıktığını duyurmuştu.

Peş peşe silahlı saldırılar

Amerika'da hafta sonu Teksas eyaletine bağlı El Paso şehrindeki Cielo Vista alışveriş merkezinde bulunan Walmart mağazası içinde silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Alışveriş merkezi saldırısından saatler sonra ise Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde bir barın yakınında düzenlenen silahlı saldırıda ise 9 kişi yaşamını yitirmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) güvenlik birimleri tarafından yapılan incelemenin ardından, her iki saldırının da "beyaz ırkçılık" motifleri taşıdığı belirtilmiş, Teksas saldırısı için "iç terör" değerlendirmesi yapılmıştı.

Yorumlar (0)