Teksas'taki AVM saldırısı: 20 ölü oldu

Teksas eyaletinde El Paso kentindeki AVM'de gerçekleştirilen silahlı saldırıda ölü sayısı 20'ye, yaralı sayısı ise 26'ya çıktı.

DÜNYA 04.08.2019, 08:28
Teksas'taki AVM saldırısı: 20 ölü oldu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Teksas eyaleti Valisi Greg Abbott, El Paso kentindeki alışveriş merkezinde (AMV) düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Teksas eyaleti Valisi Greg Abbott, yaptığı basın açıklamasında, El Paso kenti Cielo Vista alışveriş merkezi içindeki Walmart mağazasında düzenlenen saldırıyı "iğrenç ve anlamsız bir şiddet eylemi" olarak nitelendirdi ve olaya ilişkin tüm güvenlik ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini söyledi. 

Teksas eyaleti Valisi Greg Abbott, elde edilen en son bilgilere göre saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 20'e ulaştığını, yaralanan 26 kişinin de farklı hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

Muhtemelen nefret suçu!

Diğer taraftan El Paso Polis Şefi Greg Allen, saldırganın bir gün öncesinden bir manifesto yayımladığını ve nefret içerikli paylaşımlarda bulunduğunu belirterek, saldırının "muhtemel nefret suçu" olabileceğini açıkladı.

Teksas Eyaleti El Paso polis merkezi yetkilileri, yerel saatle sabah 10 civarında saldırı ihbarı aldıklarını ve bölgeye ulaştıklarında içinde en az 3 bin kişinin bulunduğu mağazada çok sayıda insanın saldırgan tarafından vurulmuş olduğuna şahit olduklarını kaydetti.

Polis yetkilileri, şüphelinin 21 yaşındaki Patrick Crusius adlı beyaz bir Amerikalı olduğunu ve kendisinin  gözaltına alındığı duyurmuştu. 

Donald Trump'tan açıklama

Beyaz Saraydan da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapılmıştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın saldırıya dair bilgilendirildiği ve konuyu yakından takip ettiği bildirilmişti.

Diğer taraftan saldırıyla ilgili yerel polis ile Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) başlattığı soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)