Çocuklara cinsel saldırıya “hadım” cezası: Kırgızistan kabul etti

Kırgızistan Meclisi'nde, reşit olmayanlara ve çocuklara karşı işlenen cinsel saldırı suçuna hadım cezasını öneren yasa teklifi onaylandı.

DÜNYA 25.01.2023, 17:45 26.01.2023, 17:59
Çocuklara cinsel saldırıya “hadım” cezası: Kırgızistan kabul etti

Meclis Anayasa Mevzuatı, Hukuki Konular, Devlet Yapısı, Adli ve ile Meclisin İç Tüzüğü Komitesi'nde, Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Ceza İnfaz Yasası'nda düzenlemesini sağlayan reşit olmayanlara ve çocuklara karşı "cinsel saldırı" suçu cezalarının fazlalaştırılmasını öngören yasa teklifi ele alındı.

Cezaların hafifletilmeye çalışılmasına tepki

Milletvekili Ulan Bakasov'un oluşturduğu yasa teklifi, meclis komitesinde onaylandı. Ülkenin yargı sisteminde cezaların daha hafif verilmeye çalışılma eğilimi olduğuna dikkat çeken Bakasov, yasa teklifinin reşit olmayan ve çocuklara karşı işlenen cinsel istismarın önüne geçilebilmesi adına verilen cezaların ağırlaştırılmasını göz önüne aldığı dile getirdi.

Reşit olmayanlara ve çocuklara karşı cinsel istismar suçu dolayısıyla mahkum edilen zanlılara verilen cezanın 20 seneye yükseltilmesini veya müebbet hapis cezasının verilmesini teklif eden Bakasov, psikiyatrilerin kontrolü şartıyla pedofili eğilimi bulunması halinde mahkumu cezaevinden çıkarmadan 6 ay öncesinde hadım edilmesini meclise sunmuştu.

Teklif, Meclis Genel Kurulu'nda ele alınmasının sonrasında onaylanması durumunda yasalaşacak.

Yorumlar (0)