Bitmeyen yangınlar korkunç bir karara yol açtı! 10 bin deve itlaf edilecek...

Avustralya'da bitmeyen yangınlar, su kaynaklarını tükettikleri için 10 bin yabani devenin itlafına yol açacak.

DÜNYA 07.01.2020, 18:45
Bitmeyen yangınlar korkunç bir karara yol açtı! 10 bin deve itlaf edilecek...

Avustralya'nın yangınlardan çok sert bir şekilde etkilenen Güney Avustralya Eyaleti'nde bulunan bir bölgenin yöneticileri, eyaletteki kısıtlı su kaynaklarını tükettikleri için 10 bin civarı yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf edilmesi kararına onay verdi.

"Develer klimaların bile suyunu içmeye çalışıyor!"

Eyaletin kuzeybatısında bulunan Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) bölgesinin yöneticilerinden Marita Baker, "Sıcağa ve rahatsızlık verici koşullara hapsolmuş durumdayız. İyi hissetmiyoruz, çünkü develer geliyor ve çitleri aşarak evlerin etrafında dolanıyor, klimaların bile suyunu içmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Katliam 5 gün sürecek

APY yöneticilerinin bu kararı yarın yürürlüğe girecek. Keskin nişancıların helikopterlerden ateş ederek 10 bin deveyi itlaf etme sürecinin 5 gün sürmesi planlanıyor. Güney Avustralya Çevre ve Su Departmanı (DEW), bölgedeki 10 bin civarı devenin APY bölgesindeki tüm su kaynaklarına hücum ettiğini açıkladı.

Develer su altyapısına zarar veriyor

DEW adına konuşan bir sözcü, yabani develerin su altaypısına çok büyük bir zarar verdiğini, develerin bölgedeki yerleşim yerleri açısından da tehdit oluşturduğunu açıkladı. DEW sözcüsü, "Bazı durumlarda hayvan leşleri, önemli su kaynaklarını ve kültürel alanları kirletiyor" ifadelerini kullandı.

Avustralya'da 1,2 milyonu aşkın yabani deve olduğu düşünülüyor.

Yorumlar (2)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Yazık, bu bir katliam. Devreleri başka bir kıtaya nakil etsinler.
Orhan tütgün 4 yıl önce
Itlaf edilecek develere ben gönüllü talibim...