7 ay sonra Kabe'de ilk namaz!

Kâbe-i Muazzama'da 7 ay sonra tekrar cemaat saf tuttu, namaz kıldı.

DÜNYA 18.10.2020, 16:21
7 ay sonra Kabe'de ilk namaz!

Suudi Arabistan'da, Kâbe-i Muazzama'nın da içinde yer aldığı Mescid-i Haram'da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri sebebiyle 7 ay ara verilen cemaatle namaz, yeniden başladı.

Suudi Arabistan'ın devlet televizyonunda yayınlanan habere göre, ilk aşamada Suudi Arabistan'da ikamet edenlerin, Mescid-i Haram'a girerek saf tutup namaz kılmasına izin tanındı.

Harameyn Başkanlığı olarak bilinen ve Mekke şehrindeki Mescid-i Haram ile Medine kentindeki Mescid-i Nebevi'den sorumlu olan kurumun Twitter hesabından yapılan bilgilendirme paylaşımında ise Mescid-i Haram'da saf tutarak sabah namazını eda eden Müslümanların fotoğraflarına yer verdi.

Suudi Arabistan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarının gevşetilmesi kapsamında ilk olarak 4 Ekim'de ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerine izin verilmişti.

23 Eylül'de açıklama yapan İçişleri Bakanlığı kaynakları, Suudi Arabistan'da ikamet edenlerin 4 Ekim'den itibaren Mekke'de, Kabe-i Muazzama'nın da içinde yer aldığı Mescid-i Haram'ın %30'luk kapasite ile yani günlük olarak 6.000 kişi için açılacağını bildirmiş, 18 Ekim 2020 tarihinden itibaren de Mescid-i Haram ile Ravza-i Şerif'in (Mescid-i Nebevi'de) yüzde 75 kapasite ile Suudi Arabistan içinden ziyaretçilere açılacağı belirtilmişti.

Yorumlar (0)