Yandex Disk Nedir? Nasıl Kullanılır? Ücretli mi?

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2020, 22:26
Yandex Disk Nedir? Nasıl Kullanılır? Ücretli mi?

Gelişen teknoloji ile birlikte birçok veriye kısa zamanda ulaşmak mümkün. Ancak çok sayıda verinin depolanmasında kullanıcılar problemler yaşamakta. Kullanıcıların verilerini toplandığı cihazların hafızalarının dolması cihazın yavaşlamasına ve düşük performans göstermesine neden oluyor. Kullanıcıların ek hafızaya ihtiyaç duymasından kaynaklı olarak internet ortamında sanal depo alanları oluşturulmaya başlandı. Verilerin depolanması amacıyla oluşturulan ve sık kullanılan sanal depo alanlarından bir tanesi de Yandex içerisinde yer alan Yandex.Disk uygulaması.

Yandex.Disk Nedir?

Yandex Disk uygulaması depolanmak istenen verileri Yandex sunucusu içerisinde kaydederek saklama imkanu sunar. Yandex hesabı kullanılarak verilerinizi sisteme yükleyebilir ve ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda internete ulaşabildiğiniz her alanda bu verilere ulaşabilirsiniz. Bu sayede cihazınızın hafızasının dolmasını engelleyerek yanınızda farklı bellekler taşımadan istediğiniz her cihazdan verilerinize ulaşabilirsiniz.

Yandex.Disk Nasıl Kullanılır?

Yandex.Disk uygulamasının kullanılabilmesi için bir Yandex hesabına sahip olmanız gerekir. Bir Yandex hesabına sahip olduktan sonra Yandex kullanıcı adınız ve şifrenizi girdikten sonra giriş sayfasında yönlendirileceksiniz. Giriş sayfasında dosya ekleme butonu bulunmaktadır. 2 gb’dan büyük dosyalarınızı dosya ekleme butonunu kullandıktan sonra verilerinizi sürükleyerek Yandex.Disk’e yükleyebilirsiniz. Mobil cihaz veya tarayıcılardan dosya yükleme işlemi farklı şekillerde yapılmaktadır. Eğer cihazınıza Yandex.Disk programını yükler, Yandex.Disk hesabınızla eşleştirir ve dosyaları programda oluşturulan klasöre kopyalarsanız uygulamanın otomatik yükleme özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Dosya Sınırlaması Var mı?

Yandex.Disk uygulamasında kayıtlı hesabınızı kapatmadığınız süre boyunca uygulamaya yüklemiş olduğunuz verilerin silinme tehlikesi bulunmamaktadır. Yandex.Disk verilerinizi belirli bir süre gözetmeksizin sizing istediğiniz süre boyunca korur. Bunun haricinde Yandex.Disk kullanıcısı yüklediği verilerin belirli bir süre içerisinde kayıtlı kalmasını talep ederse Yandex.Disk süre dolduktan sonra mail yolu ile kullanıcıya ulaşarak verileri ne yapmak istediğini kullanıcıya soruyor. Kullanıcı devam etme seçeneğini tercih etmezse dosyalar Yandex.Disk üzerinden siliniyor.

2 gb ve üstü yüklemelerinizde Yandex.Disk tarayıcı desteği sağlayamamaktadır. Bu sebeple 2 gb üstü dosyalarını kullanıcılar işletim sistemleri üzerinden yüklemelidir. Yandex.Disk uygulamasına tk seferde max 10 gb yükleme yapılmaktadır. Büyük dosyaların sisteme parçalanarak yüklenmesi önerilmektedir. Kullanıcılar dosyalarının linklerini paylaşarak verilerini başka cihazlardan da kolayca indirebilmektelerdir.

Yandex.Disk Uygulaması Ücret Talep Ediyor mu?

Yandex, bu uygulama içerisinde kullanıcılarına 20 gb ücretsiz depolama alanı vermektedir. Bu alanla sınırlı kalmak istemeyen kullanıcılar belirli dönemlerde oluşturulan kampanyalar ve ücretlendirmelerle depolama alanlarını arttırabilmektelerdir.

Yorumlar (1)
Erdi 3 yıl önce
Gayet başarılı bir uygulama emeklerinize sağlık