Eller serbest sürüş asistanının fiyatı açıklandı

Ford, tarafından eller serbest sürüş asistanının fiyatı açıklandı.

OTOMOTİV 01.11.2020, 23:34 03.11.2020, 16:53
Eller serbest sürüş asistanının fiyatı açıklandı

Otonom araçların seyahatin geleceğini yazdığı günlere adım adım yaklaşıyoruz. Kullanıcılar tarafından bu teknolojilere olan güven hala düşük seviyelerde olsa da bu konu üreticilerin teknoloji geliştirmeyi sürdürmesine engel teşkil etmiyor.

Eller serbest otonom sürüş müjdesi...

Geçtiğimiz Temmuz ayında Ford, Active Drive Assist ismini verdiği sistemini tanıtmış ve 2021 senesi için eller serbest otonom sürüşün müjdesini vermişti. İşte bu sisteme ilişkin ilk resmi detaylar da paylaşıldı.

Öncelikli olarak sistemin ilk başta Ford Mustang Mach-E ve Ford F-150 için kullanılabilir olacağını söylemek gerek. ADA sistemi Ford Co-Pilot 360 Active 2.0 paketiyle beraber olarak sunulacak. Bu paket Kuzey Amerika'da bin 595 dolar (sistemin selefi günümüzde 12 bin 500 TL'ye alınabiliyor) fiyatının bulunduğunu ifade etmek gerekiyor.

Kamera ve sensörlerle de model gelebilecek

Ford, henüz sistem çıkış yapmadan bu teknolojiyi satın almak isteyenleri düşünmüş. Bu opsiyonu aracınıza dahil ettiğinizde gerekli kameralar ve sensörler de modelin içerisinde geliyor.

2021'in üçüncü çeyreğinde çıkacak olan ADA sistemi devreye girdiği zaman aracınız uzaktan alacağı bir güncellemeyle teknolojiyi elde etmiş olacak.

Ford'un geliştirmiş olduğu sistem adaptif hız sabitleyici, şerit takip sistemi ve trafik levhası okuma sistemi gibi güvenlik donanımlarıyla beraber çalışacak. Sistemde tartışma oluşturabilecek tek detay ise sürücüye odaklanan bir kameraya sahip oluşu olacak.

Yorumlar (0)