Daimler bin 100 yöneticiyle yollarını ayıracak

Mercedes Benz’in ana firması Daimler büyük maddi zararların ve yasal zorlu süreçlerin ardından dünya genelinde bin 100 yöneticiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.11.2019, 15:00 11.11.2019, 22:07
Daimler bin 100 yöneticiyle yollarını ayıracak

Yasa dışı dizel motor yazılımıyla büyük bir ceza alan ve otomobil geri çağırmalarıyla zor günler geçiren Daimler, küresel pazarın gitgide daralmasıyla birlikte zora düştü. Otomotiv devi masraflarını azaltmak isterken, yönetimde bulunanların yüzde 10’unu işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bununla birilkte Almanya’da bulunan 300 bine yakın çalışanın ise maaşını donduracağı ifade ediliyor.

Mercedes-Benz’in ana şirketi olan Daimler’in bu planlaması şirketin çalışanlarına gönderdiği bir e-mail ile duyuldu.

Daimler konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Mercedes’in CEO’su Ola Kallenius aracılığıyla çalışanlar tarafından yeni bir maaş zammı istememeleri konusunda talepler iletiliyor.

Daimler tarafından dizel emisyon verilerini manipüle ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz ay tam 870 milyon Euro’luk bir para cezasına çarptırılmıştı. Stuttgart Savcılığı tarafından yapılan açıklama ile ise, firmanın araç sertifikasyonu birimi tarafından 2008 senesinden beri gerekli denetlemelerin yapılmadığı gerekçesiyle ceza verildiği ifade edilmişti. Savcılık tarafından söz konusu para cezasının emisyon manipülasyonuyla bir alakasının bulunmadığını ve konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söylemişti.

2019’un ikinci çeyreğinde 1.2 milyar Euro zarar eden şirket, son 10 yılın ardından ilk defa bir çeyreği zararla kapattı.

Yorumlar (0)