Bilim insanları: Güneş'te tuhaf bir şeyler oluyor!

Uzun senelerdir Güneş'i inceleyen bilim insanları, Güneş'te sebebi açıklanamayan tuhaf birtakım şeylerin olduğunu kaydetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.08.2020, 21:11 07.08.2020, 14:18
Bilim insanları: Güneş'te tuhaf bir şeyler oluyor!

Uzun yılllardır Güneş'i inceleme altına alan bilim insanları ellerindeki bulguları değerlendirerek ısı kaynağımızın sırrını çözmeye çalışıyor.

Güneşte meydana gelen solar hareketliliğin artıp azalış gösterdiği 11 senelik döngülerden geçtiği biliniyordu. Solar minimum ise Güneş aktivitesinin en az olduğu dönemler.

Bu süre dahilinde Güneş patlaması ve Güneş lekelerinde azalma oluyor ve bazen günlerce herhangi bir aktivite kaydedilmiyor.

Şimdiye dek elde edilen verilerle Güneş'in bu dönemde sakin bir evreden geçmesi gerekiyordu fakat gerçekleştirilen araştırmalar bunun böyle olmadığını gösteriyor.

Kimi bölgeler daha sıcak

Bilim insanları tarafından Güneş'in yüzey bölgesinde ne olduğu henüz çözülemeyen gariplikler olduğu tespit edildi.

Bu  Güneş'in bazı alanlarının normal zamandan daha sıcak olmasını da beraberinde getiriyor. Üstüne üstlük bu sıcak bölgeler yüzeye tamamıyla yayılmış konumda.

Bilim insanları tarafından meydana gelen bu tuhaf olayların sebebinin tespit edilebilmesi için çok fazla araştırması yapılması gerekiyor.

Şimdiye dek solar minimum dönemin 11 yıllık evreler halinde gerçekleştiği biliniyordu fakat ortaya çıkan yeni gariplikler bu döngünün 11 yılda bitmediğine işaret ediyor.

Güneş'teki hareketlilik azalıyor

Bilim insanları tarafından Güneş'in girmiş olduğu son 4 solar minimum dönemlerinde hareketliliğin iyiden iyiye azaldığı kaydedilmişti. Bazı kesimler tarafından ise bu düşük aktivitenin bazı felaketleri beraberinde getirebileceğini iddia ediyor.

Uzmanlar, Güneş'in solar minimum evresine geçmesinin, Güneş sistemine çok daha fazla radyasyon gelmesine ve bunun da çok daha soğuk hava ve şiddetli fırtınalara sebep olabileceğini gösteriyor.

Yorumlar (1)
ayşe arman 4 yıl önce
FACE ADRESİNDE KESİP KOPYALADIM İLGİNÇ İNSAN NE DEDİYSE ÇIKIYOR AYNI ZAMANDA DEPREM TAHMİNCİSİ
Kadir Kapıcı
11 Haziran 2018 ·

Ne hikmetse.bugun duru gorumde güneşi gördüm.boyle görü olursa güneşte büyük patlama elektiromagnetik etkiler güneşte lekelerde değişiklik olur tabiki bu geçici durum benim.tahminim.guneste isi değişikliği olacak buda iklim.degisikligi demek genede Allah CC bilir