Yönetmen Chloé Zhao, Altın Küre’de bir ilki başardı!

Oscar Ödülleri’nin habercisi olarak nitelendirilen “Altın Küre Ödülleri” nin 78. yılında, Asya kökenli Chloé Zhao’nun yönettiği “Nomadland” filmi ‘Drama dalında En İyi Film’ ödülünü kazanmıştı. Ayrıca “En İyi Yönetmen” ödülünü de kazanan filmin yönetmeni, Altın Küre tarihinde ödül kazanan Asya kökenli ilk kadın olarak tarihe geçti. Zhao, Altın Küre tarihinde ödül alan ikinci kadın yönetmen de oldu.

KÜLTÜR-SANAT 02.03.2021, 09:53 03.03.2021, 11:59
Yönetmen Chloé Zhao, Altın Küre’de bir ilki başardı!

Sinema ve dizi dünyasında öne çıkan yapımlarını ve yıldızlarını ödüllendiren “Altın Küre Ödülleri”, Yetmiş sekizinci kez sahiplerini buldu. Oscar Ödülleri’nin önceden habercisi olarak bilinen ve Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından verilen Altın Küre’de bu yıl “En İyi Film” ödülünü, Chloé Zhao’nun yönettiği ve Frances McDormand’ın başrolünde yer aldığı “Nomadland” filmi kazandı. Filmin yönetmeni Chloé Zhao ise, “En İyi Yönetmen” ödülünü kazandı.

Altın Küre’de ödül kazanan Asya kökenli ilk kadın oldu

Filmin ödül almasıyla beraber, böylece Asya kökenli yönetmeni Chloé Zhao da Altın Küre tarihine geçmiş oldu. Zhao, yapımcı ve yönetmen olarak Altın Küre kazanan Asya kökenli ilk kadın olma özelliğini taşıdı. Ayrıca “Nomadland” filmi de, bir kadın yönetmen tarafından çekilen bir filmin Altın Küre'de ‘en iyi film’ ödülünü kazandığı ilk film olarak dikkat çekti. Ayrıca filmin yapımcılarından biri olan ve filmin başrolünde yer alan Frances McDormand, Altın Küre'ye hem yapımcı hem de oyuncu adayı gösterilen ikinci kadın ve yapımcı oldu.  Frances McDormand da, bu kategoride kazanan ilk kadın oldu.

Yönetmen ödülünü kazanan ikinci kadın yönetmen

Chloé Zhao ayrıca, Altın Küre tarihinde “En İyi Yönetmen” ödülünü kazanan ikinci kadın yönetmen olarak da adını altın harflerle yazdırdı. Zhao, Barbra Streisand'dan sonra yönetmen ödülü alan ikinci kadın yönetmen oldu. Streisand ödülü, 1983 yılında “Yentl” filmiyle kazanmıştı.



Zhao’nun “Ağabeylerimin Bana Öğrettiği Şarkılar” ve “The Rider” filmlerinin arsından üçüncü uzun metrajlı filmi olan “Nomadland”, Nevada kırsalında yaşayan ve 60’lı yaşlara merdiven dayamış bir kadın olan Fern’in, ekonomik çöküş sonrası karavana dönüştürdüğü arabasıyla göçebe yaşamına odaklanıyor.

Yorumlar (0)